Alfa Romeo Giulia GTAm valt in de prijzen

En terecht! 

Onmiskenbaar Italiaans design gecombineerd met 540 pk motorvermogen overtuigde de lezers van AUTO BILD SPORTSCARS. Zij verkozen de Giulia GTAm, de krachtigste auto ooit geproduceerd door Alfa Romeo, tot “AUTO BILD SPORTSCAR van het jaar 2021”. In totaal werden 109 actuele sportwagenmodellen onderworpen aan de stemming van de lezers. De Giulia GTAm behaalde de eerste plaats in de categorie “Berlines en Station Wagons”.

Vorig jaar verkozen diezelfde lezers van AUTO BILD SPORTSCARS de Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, die we HIER eerder al eens testten tot winnaar. Dit jaar was het de beurt aan de Giulia GTAm om voor de prijs te worden gekozen.  Een grote prestatie en een bron van grote trots voor het Italiaanse merk. Deze twee onderscheidingen belichamen het hoge aanzien dat Alfa Romeo geniet bij Duitse sportwagenliefhebbers.

De Giulia GTA, waarvan het beroemde acroniem staat voor “Gran Turismo Alleggerita” (“lichte grand tourer”), is een eerbetoon aan een van de meest legendarische auto’s uit de roemrijke geschiedenis van het merk: de Giulia Sprint GTA uit 1965. Dankzij het wijdverbreide gebruik van ultralichte materialen weegt de Giulia GTA tot 100 kg minder dan de Giulia Quadrifoglio, en is hij uitgerust met een opgewaardeerde versie van de 540 pk sterke Alfa Romeo 2.9 V6 Bi-Turbo motor, met een specifiek vermogen van 187 pk/L, de beste in zijn klasse. Hij biedt ook buitengewone prestaties, zowel qua rondetijden als qua acceleratie. De aerodynamica is speciaal ontworpen met gebruikmaking van technische expertise rechtstreeks uit de Formule 1, dankzij de synergie met Sauber Engineering.

Nog een weetje…nummer 000/500, dus de allereerste en nooit op de markt gekomen versie, mochten we bij zijn korte passage in België al eens uitgebreid bewonderen. Het enige wat ons nu nog rest is deze krachtpatser zelf eens aan de rechtervoet te voelen…

You May Also Like

Van deze Hyundai’s worden wij wild

Bij deze de RN22e en de N Vision 74 Groot feest bij Hyundai waar ...

Renault 5 Turbo 3: jonge belhamel in retro jasje

Puur nostalgie in een nieuw jasje En puur? Dat is de Renault 5 Turbo ...

Hier zijn de foto’s van de allereerste BMW iX

En binnenkort de eerste test? We mochten al een demo van de iX aanschouwen ...