Deze vier pareltjes gingen voor miljoenen onder de hamer

Dit was Pebble Beach

Wie Pebble Beach zegt, ademt in één beweging golf. Toch is Pebble Beach ook gekend om iets anders, het Pebble Beach Concours d’Elegance, een geweldig event ten zuiden van San Francisco dat al loopt sinds 1950 en dat bedacht werd door een club van autoliefhebbers en verzamelaars die elkaar ontmoetten op de golfbaan. Sindsdien worden er ook elk jaar heerlijke en uiterst exclusieve auto’s geveild. Deze pareltjes sprongen dit jaar in het oog en verwisselden voor verschillende ribben uit het lijf van nieuwe eigenaars.

4. Aston Martin DB5 van Sean Connery (2.440.000 euro)

De verkoper zal zich stevig in de handen wrijven want deze Aston Martin DB6 van Sean ‘James Bond’ Connery werd geschat op anderhalf miljoen euro. Uiteindelijk werd tijdens de Broad Arrow Auctions een prijs van maar liefst 2.425.000 dollar, omgerekend zo’n 2,44 miljoen euro betaald voor deze parel. Nog mooier is dat een deel van het geld zal gegeven worden aan goede doelen. Mooi toch?

3. Sally Carrera (3.628.000 miljoen euro)

Deze auto stelden we afgelopen week HIER al eens voor. De moderne interpretatie van Sally uit de Disney-film ‘Cars’ werd voor maar liefst 3,6 miljoen dollar, omgerekend zo’n 3.628.000, euro gehamerd. Ook hier gaat de opbrengst naar goede doelen.

2. Ferrari F40 – 4 miljoen euro

 

Een record… althans voor de Ferrari F40. Nooit eerder werd er zoveel betaald voor dit pareltje dat voor het eerst gelanceerd werd in 1987. Dit exemplaar, nummer 77 van 213 voor de Amerikaanse markt, werd geveild door Gooding & Company en verkocht voor vier miljoen euro.   Dit is zowat het dubbele van wat vorig jaar betaald werd tijdens de Zoute Grand Prix.

1. Ferrari 410 Sport Spider by Scaglietti – 22,2 miljoen euro

De hoofdvogel van de veiling is de Ferrari 410 Sport Spider by Scaglietti. Hij werd ook bij RM Sotheby’s te veil aangeboden en leverde maar liefst 22,2 miljoen euro op. Deze door Enzo Ferrari gebouwde bolide is dan ook eengeus pareltje. En de koper heeft een goede zaak gedaan want de schatting liep op tot 25 miljoen euro… en dat zelfs met een erg sterke dollar die ten opzichte van de euro sinds 20 jaar op een recordkoers zit.

You May Also Like

Duurste reserve F1-piloot ooit amuseert zich dan maar offroad met F1 in de Outback

En daarvoor wordt hij in 2023 nog zo’n dikke 20 miljoen euro rijker Of ...

Abarth en Stellantis Motorsport bundelen hun krachten

Ze combineren race-DNA’s en creëren samen de krachtigste Abarth ooit. Abarth en Stellantis Motorsport ...

'Ghostbuster' voor één dag Mister C. kraakt verlaten ziekenhuis!

Mister C., de man die wij inschakelen als er opdrachten komen waarbij het angstzweet ...