Porsche bouwt en veilt unieke 911 gebaseerd op personage uit Cars

De 911 Sally Special

“Hoe zou Sally er vandaag uitzien als straatlegaal model?” Dat is de vraag die Jay Ward (Pixar) zich stelde en samen met de kerels van Porsche Exclusive Manufaktur startten ze een project dat tien maanden zou duren. Niet zomaar een project maar wel eentje waarmee Pixar en Porsche twee goede doelen zal steunen.

Zo zal deze exclusieve en one-of-a-kind 911 geveild worden voor mensen die dringend steun nodig hebben, net zoals in de film waarop de auto is gebaseerd, aldus Dr. Sebastian Rudolph, vicedirecteur Communicatie bij Porsche.

In tegenstelling tot de film, waar Sally gebaseerd is op een 911 type ‘996’ is het de 480 pk sterke 911 ‘992’ Carrera GTS, met een manuele versnellingsbak en de lakkleur ‘Sallybluemetallic’ geworden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door RM Sotheby’s (@rmsothebys)

Verder zien we verschillende details in de carrosserie en het interieur die verwijzen naar ‘Cars’ zoals bijvoorbeeld Sally’s tattoo, gemoderniseerde Turbo-look-velgen van de 996, driekleurige Pepita-stof, krijtkleurig leer met Speed Blue-stiksels, het uniek onderhoudsboekje en zelfs ‘Cars’-ventieldopjes.

De 911 Sally Special zal geveild worden door RM Sotheby’s komende zaterdag tijdens de Monterey Car Week in California. Meer info over deze veiling vind je hier: rmsothebys.com.

You May Also Like

ABT boost rijbereik VW ID.Buzz met dank aan zonnepanelen

Een stukje praktischer Of we fan zijn van de VW ID.Buzz? Hélemaal! De test, ...

MenStyle On Tour: Autoworld Brussels (Fotoreportage)

Hét museum voor mensen waar benzine door de aderen stroomt Wie nog tot zondag ...

Fiat 500 gaat elektrisch en krijgt in zijn derde generatie een nieuw design

Wij zaten op de eerste rij tijdens de wereldpremière van de nieuwe Fiat 500 ...