BMW trapt vandaag het Belgisch wielerseizoen af

De komende weken hebben we een date met onze zetel

Dit weekend gaat het klassieke wielerseizoen officieel van start met de Omloop Het Nieuwsblad. Voor het eerst in de nationale wielergeschiedenis zal een elektrische auto, een BMW iX3, van de koersdirectie de renners (zowel de mannen als de vrouwen) begeleiden tijdens de race. Het engagement van BMW gaat zelfs nog verder…

Zo is De Omloop Het Nieuwsblad meteen ook de eerste wedstrijd van het vijfjarige partnership tussen wagenpartner BMW en organisator Flanders Classics. Daarbij zullen tijdens 10 wedstrijden in het voorjaar tot 70 BMW’s ingezet worden, tot en met de Ronde Van Vlaanderen en de Brabantse Pijl.

En wie denkt dat alleen de koersdirectie, organisatie en zijn gevolg in BMW’s rijden zijn eraan voor de moeite. Zo zijn er natuurlijk ook nog de teams die voor BMW kiezen: denk maar aan ‘The Wolfpack’ van Deceuninck – Quick-Step, de ploeg van toppers als Remco Evenepoel (die onlangs zijn hybride BMW X5 in ontvangst nam), Mark Cavendish en Groene Trui Sam Bennett. Onder leiding van BMW-Friend Patrick Lefevere brengen zij wereldkampioen Julien Alaphilippe aan de start van de voorjaarsklassiekers.

Naast Deceuninck – Quick-Step vertrouwen ook de teams Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux, Israel Start-Up Nation (met onder meer ex-Tourwinnaar Chris Froome) UAE Team Emirates en Cofidis op BMW.

Wij zitten vandaag alvast klaar voor koers nummer één van vele…

You May Also Like

Subaru zwaait BRZ uit met een exclusief laatste model

BRZ ‘Final Edition’ Wij hadden in de herfst nog het genoegen een BRZ, wat ...

MenStyle Road Test: Toyota GR Supra Lightweight

Onze favoriete Japanner tot dusver  Toyota? Dat was voor ons een beetje een blinde ...

BMW boekt historisch record in België

Voor het eerst in de merkgeschiedenis is BMW in België een jaar lang nationaal ...