BMW trapt vandaag het Belgisch wielerseizoen af

De komende weken hebben we een date met onze zetel

Dit weekend gaat het klassieke wielerseizoen officieel van start met de Omloop Het Nieuwsblad. Voor het eerst in de nationale wielergeschiedenis zal een elektrische auto, een BMW iX3, van de koersdirectie de renners (zowel de mannen als de vrouwen) begeleiden tijdens de race. Het engagement van BMW gaat zelfs nog verder…

Zo is De Omloop Het Nieuwsblad meteen ook de eerste wedstrijd van het vijfjarige partnership tussen wagenpartner BMW en organisator Flanders Classics. Daarbij zullen tijdens 10 wedstrijden in het voorjaar tot 70 BMW’s ingezet worden, tot en met de Ronde Van Vlaanderen en de Brabantse Pijl.

En wie denkt dat alleen de koersdirectie, organisatie en zijn gevolg in BMW’s rijden zijn eraan voor de moeite. Zo zijn er natuurlijk ook nog de teams die voor BMW kiezen: denk maar aan ‘The Wolfpack’ van Deceuninck – Quick-Step, de ploeg van toppers als Remco Evenepoel (die onlangs zijn hybride BMW X5 in ontvangst nam), Mark Cavendish en Groene Trui Sam Bennett. Onder leiding van BMW-Friend Patrick Lefevere brengen zij wereldkampioen Julien Alaphilippe aan de start van de voorjaarsklassiekers.

Naast Deceuninck – Quick-Step vertrouwen ook de teams Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux, Israel Start-Up Nation (met onder meer ex-Tourwinnaar Chris Froome) UAE Team Emirates en Cofidis op BMW.

Wij zitten vandaag alvast klaar voor koers nummer één van vele…

You May Also Like

Giulia GTA: de opmerkelijke terugkeer van een Alfa Romeo-legende

Wat een bom! Tijd om terug een afspraak te maken op Balocco, oftewel het ...

Splinternieuwe Lamborghini Countach fileert bochtige Italiaanse wegen

Yes please! Het is al eventjes geleden dat de Italiaanse stierenfokker zijn Countach LPI ...

Volg onze Red Flames live op het EK in Engeland

Snel zijn is de boodschap Volgende zomer is het zover, dan spelen onze Red ...