Volvo had nog een verrassing op hun 90/90-day, de ES90

Die Zweden toch…

Dagen aan een stuk werden we geteased om deel te nemen aan het 90/90-feestje van Volvo waarbij ze de elektrische EX90 en opgefriste XC90 gingen lanceren. Tijdens die teasers hinkten ze ook op een extra verrassing of twee. Wel, die verrassing is de ES90 aan. Inderdaad, het elektrisch broertje van de S90.

Wat we weten? Dat Volvo dus niet enkel de kar van elektrische SUV’s als bijvoorbeeld de EX30, EX40, EC40 en EX90 trekt maar dit ook doortrekt op de sedan-markt. Niet onlogisch als je weet dat Volvo in handen is van het Chinese Geely en dat ze daar smullen van grote elektrische sedans, of heb je de Hongqi E-HS9 nog niet bekeken?

Soit, de ES90 dus aangezien Volvo steeds de E voor hun modelnaam badget op de kont. Het platform deelt dat met de EX90 en de Polestar 3 en 4 en dat is dus best groot. Zo zal deze ES90 het vooral opnemen tegen zijn Duitse concurrenten als de Mercedes EQE en BMW i5. Onderhuids vinden we dan een accu terug van zo’n 107 kWh en paardjes die kunnen galopperen vanaf 280 stuks tot wel 517 als je voor de Dual Motor Performance kiest. Wanneer we hem mogen verwachten? Maart 2025! Erg snel dus! Of ze na de SUV’s en de sedans ook de breaks in het elektrisch badje gaan gooien? Water en elektriciteit? Een goed idee? Bwah…

You May Also Like

Met deze e-bike haal jij een betaalbare Porsche in huis

Betaalbaar is natuurlijk relatief… Dat Porsche meer is dan een automerk wisten we al ...

Jaguar eert legendarische E-Type met gelimiteerde F-Type

Het icoon blaast 60 kaarsjes uit… Vraag aan Jag-fans om één iconisch exemplaar te ...

Wat doet deze Alfa Romeo F1 op de autosnelweg?

Morgen, zaterdag 24 juni,  is het 113 jaar geleden dat Alfa Romeo in 1910 ...