Maserati en Bianchet lanceren collab tijdens GP Monaco Formule E

Maserati MSG Racing verlegt grenzen in stijl en prestaties met Bianchet

Aan de vooravond van de thuisrace in Monaco kondigde het Formule E Maserati MSG Racing teammet trots een dynamisch partnerschap aan met Bianchet om de werelden van Haute Horlogerie en motorsport samen te voegen.

De samenwerking, die wordt aangewakkerd door intense passie en versmolten is met een wederzijds verlangen om grenzen te verleggen, luidt een nieuw tijdperk in van luxe en prestaties op maat. De samenwerking tussen Maserati MSG Racing en Bianchet is meer dan alleen een samensmelting van merken – het is de belichaming van een gedeelde visie, diep geworteld en verenigd door elegantie, stijl en natuurlijke prestaties, ontworpen om alle verwachtingen te overtreffen.

Geïnspireerd door een wederzijds verlangen om de normen van ongeëvenaardheid in de autosport en Haute Horlogerie te herdefiniëren, onderstreept de samenwerking een vastberaden toewijding aan uitmuntendheid in techniek en design, of het nu op het circuit is of in de fijne kneepjes van horlogerie.

Geïnspireerd door het succes van het team in de Formule E en de nalatenschap van het merk Maserati in de autosport van de jaren 1950, vieren Bianchet en Maserati MSG Racing hun partnerschap door de onthulling van twee gelimiteerde edities van 21 horloges met het iconische Drietand embleem en het logo en de kenmerkende kleuren van MSG Racing.

De Maserati Drietand, synoniem voor prestige en gedurfde prestaties, is ook een symbool van schoonheid en verfijning, in lijn met Bianchets streven naar tijdloze elegantie. Bianchet gebruikt de Gulden Snede om zijn horlogekasten en bewegingen te ontwerpen, wat zijn toewijding en ijver voor precisie en esthetische harmonie benadrukt. Bianchet blijft zich ontpoppen als een toonaangevend high-end horlogemerk en staat symbool voor de belichaming van moderne stijl, geavanceerde technologie en verfijnd vakmanschap.

Formule E is momenteel ’s werelds snelst groeiende vorm van autosport en heeft sinds zijn oprichting een netto nul ecologische voetafdruk. Maserati MSG Racing en Bianchet zijn standvastige pleitbezorgers van duurzame ontwikkeling en milieubeheer en delen de verantwoordelijkheid om een nalatenschap te smeden waar high-performance en duurzaamheid naast elkaar kunnen bestaan.

Het eerste limited edition horloge, de bekroonde Flying Tourbillon B 1.618 Grande Date Carbon, is gemaakt van Bianchets exclusieve high-density koolstofcomposiet doordrenkt met titaniumpoeder, de Titanium-Dust-High-Density Carbon, terwijl de tweede limited edition, de Flying Tourbillon B 1.618 Grande Date Hybrid versie, een combinatie van titanium en koolstof bevat.

Beide horlogekasten hebben sportieve rubberen lijnen, verfijnde kleuraccenten en vloeiende lijnen, een Bianchet designhandtekening geïnspireerd op Italiaans design. Ze zijn ontworpen om actief te dragen en zijn bestand tegen schokken tot 5000 G en een waterdruk van 10 ATM (100 meter diepte). Het skelet uurwerk, met een vliegende tourbillon volledig gemaakt in titanium en een grote datumfunctie, toont het toppunt van horlogemakersvaardigheden. Gebouwd, met de hand afgewerkt en geassembleerd in Zwitserland met precisie en aandacht voor detail, zijn deze uurwerken een product van echt vakmanschap en expertise.

De sensatie van de Formule E Experience

Maserati MSG Racing verwelkomt Bianchet als Official Timekeeping Partner en kopers van het Bianchet X Maserati MSG Racing horloge krijgen de exclusieve kans om een duik te nemen in de wereld van de autosport, inclusief een unieke kans om het hoofdkwartier van Maserati MSG Racing in Monaco te bezoeken. Door interactie met de coureurs van het team en de sensatie van het rijden in de hypermoderne racesimulator van het team, zullen ze zich onderdompelen in de ware essentie van de Formule E-coureurservaring.

De prijs? 75.500 Zwitserse frank oftewel omgerekend zo’n 77.200 euro. Het horloge zal vandaag onthuld worden tijdens de Monaco Grand Prix Formule E.

You May Also Like

MenStyle Road Test: Audi RS6 Avant (2020)

“Probably the best car in the world” Een slogan uit onze mond die kan ...

MenStyle Tip: Barbershop Ground Zero by Roel Melis

De geknipte man, deze prijswinner! Vergeet de (sorry voor de misschien niet zo ‘woke’ ...

illy Art Collection, daar wij onze espresso in stijl drinken

Een dag zonder koffie is een dag niet geleefd… Duracell-konijnen we zijn, of een ...