BMX-icoon Matthias Dandois heeft een eigen collectie bij Dockers

Vintage BMX cultuur en gemaakt om te bewegen als geen ander

Voor negenvoudig flatland BMX-wereldkampioen Matthias Dandois speelt bewegingsvrijheid een grote rol in zijn dagelijkse look. Dat maakt zijn stijl een perfecte match met de casual, Californisch-coole Dockers®-esthetiek – en het is wat Dockers® enthousiast maakte over het creëren van een collectie geïnspireerd door een man die rijdt en beweegt als geen ander. De DOCKERS® x DANDOIS samenwerking is een eerbetoon aan de BMX cultuur van de late jaren ’80 en ’90. Het is een oversized, laid-back collectie die duurzaam is ontworpen met gerecyclede vezels en gemaakt om te bewegen waar je ook doet.

Deze achtdelige collectie bestaat uit een pull-on broek, afgeknipte shorts, dekjack, sweatshirt met ronde hals en twee soorten T-shirts – een relaxed fit grafisch T-shirt en een T-shirt zonder mouwen. Utiliteit en vakmanschap kenmerken de collectie, samen met unieke ontwerpdetails zoals zichtbare voeringen, borduurwerk en een speciaal ontworpen DOCKERS® x DANDOIS-logo geïnspireerd op een van Dandois’ tatoeages. Kunstig gecombineerd met de Dockers® vleugel en het anker, staat de tand- en vingertatoeage van Dandois centraal in het samenwerkingslogo en speelt hij in op de klank van zijn achternaam (een combinatie van de Franse woorden voor “tand” [dan] en “vinger” [dois]).

“Ik vond het geweldig om naar San Francisco te reizen en samen met Dockers® aan dit project te werken – het was ongelooflijk,” zei Dandois over de collectie. “Ik weet niet hoe ik moet tekenen, maar we zaten en spraken over inspiraties, stoffen, kleuren, stijlen, ontwerpen…en samen denk ik dat we een hele gave collectie hebben ontwikkeld.”

Naast zijn liefde voor BMX is Dandois ook gepassioneerd door het beschermen van onze planeet en hij wilde dat prioriteit geven bij het creëren van deze collectie. Met het Dockers®-stempel van kwaliteitsvakmanschap maakt elke stijl in deze collectie gebruik van gerecycleerde vezels, van polyester tot katoen, en ook van milieuvriendelijke zeefdrukpraktijken.

“Matthias is ongelooflijk creatief en inspirerend”, zegt Nic Rendic, Global Head of Design voor Dockers®. “Het was geweldig om met hem samen te werken aan de herinterpretatie van enkele van onze tijdloze klassiekers door de lens van de vintage BMX straatcultuur, vooral omdat hij vroeger al Dockers® droeg.”

De DOCKERS® x DANDOIS-collectie is vanaf nu te koop op Dockers.com.

You May Also Like

F1-piloot Lando Norris test duiveltje…dat niemand wilt

Maar wij wel!  Wie denkt dat F1-piloten enkel van vrijdag tot zondag ‘werken’ is ...

Ook Pelé krijgt een eigen Netflix-serie

De enige echte GOAT?  Wie is nu de beste aller tijden? Messi? Cristiano Ronaldo? ...

Zet C41 Alfa Romeo terug op de F1-kaart? (Foto’s & Video)

Rood en wit, de liefdevolle kleuren… We blijven wel fan van Alfa Romeo Sauber ...