Nike dropt iconische ‘Forrest Gump’-sneaker terug de wijde wereld in

Run Forrest Run

Forrest Gump is een Amerikaanse film uit 1994, geregisseerd door Robert Zemeckis en gebaseerd op het gelijknamige boek van Winston Groom uit 1985. De film haalde dertien Oscarnominaties binnen waarvan hij er zes won, onder andere voor Beste Film, Beste Regisseur en Beste Acteur (voor Tom Hanks). In de race voor Beste Film versloeg de film daarbij enkele favorieten als Pulp Fiction en The Shawshank Redemption.

Een van de meest iconische objecten in deze steengoede film waren sneakers en sneakeraddicts weten dan ook meteen dat het gaat over de Nike Cortez. Deze iconische sloffen debuteerden in 1972 en kregen een serieuze revival na de Super Bowl van 1991 waar ene Whitney Houston deze exemplaren aan haar voeten had tijdens haar optreden bij de ‘Half Time Show‘ om deze stunt drie jaar later nog eens over te doen aan de lopende voetjes van Tom Hanks.

In de film kreeg Forrest de sneakers cadeau van zijn lief ‘Jenny’ alvorens er maar liefst 24.000 kilometer mee te gaan lopen doorheen de Verenigde Staten. Nu, twintig jaar later, verschijnen deze sneakers met kenmerkende White, Varsity Red-kleurstelling met accenten van Varsity Royal opnieuw en kan je deze vanaf 1 mei bestellen voor slechts 110 dollar. Maar wees er snel bij want deze iconische en zeer gewilde sneakers kunnen wel eens binnen de kortste keren uitverkocht zijn.

Cover: Paramount Pictures

You May Also Like

Mister C., een welbespraakte lefgozer die deelneemt aan de Red Bull Trans Siberian Extreme

We hebben al veel interviews gedaan met ambitieuze lefgozers maar na vandaag hebben we ...

MenStyle Road Test: Audi RS6 Avant (2020)

“Probably the best car in the world” Een slogan uit onze mond die kan ...

MenStyle Road Test: Abarth 500e

Elektrisch grommen De Abarth 500e is een elektrische stadsauto die de legendarische Fiat 500e ...