Amazon-baas Jeff Bezos laat Rotterdamse brug afbreken om nieuw jacht buiten te laten

Als je geld verdient als water…

Dan koop je jezelf best een luxejacht… je zou anders zo maar eens kunnen verdrinken, nietwaar? En zo liet Jeff Bezos, na Elon Musk de rijkste man ter wereld, een plezierjacht bouwen bij onze noorderburen. Niet zomaar een jacht, maar zowaar een gigantische driemaster ter waarde van zo’n 600 miljoen dollar. Klein bier vergeleken met zijn vermogen dat geschat wordt op zo’n 187 miljard dollar.

Maar zijn gigantische driemaster heeft een probleem. Zo is het hoger dan 46 meter waardoor het vanuit zijn bouwplaats, Rotterdam, de open zee niet kan bereiken zonder dat de beroemde Koningshavenbrug in Rotterdam, ook wel “De Hef” genoemd voor een stuk moet ontmanteld worden… op kosten van Jeff uiteraard.

En dat is een doorn in het oog van vele Rotterdammers. Na een herstelling in 2017 beloofde de stad Rotterdam dat de brug nooit meer zou worden afgebroken. Een belofte die vijf jaar later al gebroken wordt. En op zich niet eens onlogisch… of willen we eens uitrekenen hoeveel BTW Jeffi in Nederland achterlaat bij het ondertekenen en betalen van deze bestelbon?


Cover: Oceanco Yacht

You May Also Like

Voluptueuze Luna Stevens lanceert eigen lingeriecollectie

Wanneer je dacht dat 2020 in mineur zou eindigen… Een jaar om snel te ...

Maurice Lacroix verbetert zijn AIKON Quartz

Ja, dit kan Sinds de lancering in 2016 is de Maurice Lacroix AIKON Quartz ...