Tag Heuer lanceert Limited Edition Monaco Chronograph Night Driver

Licht in het donker

Als er één ding is waar horlogemakers heel veel belang aan hechten, dan is het wel het verbeteren van de afleesbaarheid van wijzerplaten vooral dan als het gaat om sport-, luchtvaart- of duikhorloges. Een perfecte leesbaarheid vanuit elke hoek is cruciaal, ook voor gebruik achter het stuur. En wie horloge en stuur zegt, denkt al snel aan een iconische TAG Heuer Monaco. Dat wordt nu voor het eerst geïntroduceerd met een volledig lichtgevende wijzerplaat. Exclusief want van de Monaco Chronograph Night Driver worden maar 600 stuks gemaakt.

Hoe de wijzerplaat werkt? Wél, als de dag overgaat in de nacht, wordt de buitenkant van de wijzerplaat getransformeerd van koel, lichtgrijs naar gloeiend levendig blauw, met zwart gelakte indexen die de uren aangeven. Ook de chronograafregisters worden getransformeerd naar hetzelfde oplichtende blauw, waardoor een levendig contrast ontstaat met de zwarte markeringen voor minuten en uren en de wijzers voor de chronograafminuten en -uurentellers. De verlichting blijft 3 uur branden nadat het horloge volledig is opgeladen.

De Monaco Chronograph Night Driver Limited Edition doet ook denken aan enkele legendarische Monaco chronografen uit TAG Heuers erfgoedportfolio. De wijzerplaat van de allereerste Monaco chronograaf uit 1969, gedragen door Steve McQueen in de film Le Mans, heette “Midnight Blue”. Andere vintage Monaco chronografen gebruikten “charcoal grey” voor hun wijzerplaten, met contrasterende donkere registers.

De 39 mm grote kast is waterbestendig tot 100 meter en is gemaakt uit titanium en gecoat met zwart DLC-materiaal (diamond-like carbon). Het onderscheidt zich door fijn geborstelde en gepolijste afwerkingen. Het binnenwerk is TAG Heuer’s eigen zelfopwindende kaliber Heuer 02. Dit chronograaf uurwerk heeft een gangreserve van 80 uur. Het komt tot leven door de saffieren achterzijde van de kast, die blauwe opdruk toont op de zwarte oscillerende massa en het blauwe kolomwiel.

De Monaco Chronograph Night Driver is, zoals eerder gezegd, gelimiteerd tot 600 stuks en is bevestigd aan een zwarte kalfsleren band. De prijs? 9.650 euro.

Meer informatie of proberen te bestellen? Dat doe je hier.

You May Also Like

Citytrip-tip: Moët & Chandonbar in Londen

Santé Moët & Chandon opent vandaag zijn grootste stand-alone champagnebar in Europa in Harrods, ...

Op huizenjacht met knapperd Leylah Alliet (Interview)

Wie ons al langer volgt, is ongetwijfeld de knappe Leylah Alliet, ooit Eerste Eredame ...

Eten voor echte venten, Recensent Mister C. op culinaire boef (1): Het Jagershof in Ursel

Vergeet Michelin-sterren… dit is wat echte venten willen! Culinaire gidsen? Zo zijn er ondertussen ...