Tod’s en Lamborghini lanceren ultieme driving loafers

Het gaspedaal in alle luxe indrukken

Achter het stuur kruipen van een bliksemsnelle Lamborghini is een ongeëvenaarde rijervaring, met ongeëvenaarde precisie in elke bocht. Iets wat daarbij helpt? Goei schoeisel! Wij testten dit HIER al eens met een Floris Van Bommel aan onze voeten maar nu is er nog beter materiaal. Wat dacht je van een heerlijk gestroomlijnde Tod’s For Lamborghini schoenencollectie.

De samenwerking is ook gewoon een perfecte match met dit samenbrengen van twee legendarische Italiaanse merken met een duidelijk gedeelde erfenis van luxe en vakmanschap. “Visie en passie, met een niet-aflatende toewijding aan technologisch onderzoek en innovatie, zijn fundamentele kwaliteiten die door beide worden gedeeld en die met dit partnerschap nieuwe grenzen van de Italiaanse stijl stellen“, aldus Lamborghini bij de lancering.

De samenwerking werd dan ook niet onthuld op een autoconferentie, maar op de toonaangevende luxe modebeurs Pitti Uomo in Florence, waar in het bijzijn van talloze celebs twee stijlen uit de dames- en herencollectie werden geïntroduceerd.

Te zien waren een luxe samenwerkingssneaker en een Lambo-gerichte update van de iconische Tod’s Gommino (nu al een must-have voor iedereen die van stijlvolle loafers houdt). Handgesneden en gestikt leer van wereldklasse vormen samen de Gommino, die verder wordt geaccentueerd door de kenmerkende kiezelonderzijde die bij elk bovenwerk past. Strakke Lamborghini’s dienden als inspiratie voor de vernieuwde Gommino, met knipogen naar het beroemde geel-zwarte kleurenpallet van het legendarische merk.

De nieuwe Tod’s For Lamborghini sneakers combineren de klassieke stijl van een witte leren sneaker met opvallende details die alleen Lamborghini kan leveren. Zo wordt het scherpe wit van de sportschoen gecompenseerd door een inzetstuk met het Automobili Lamborghini-logo. Ze zijn ook voorzien van een hak met kiezels die geïnspireerd is op een rijdende loafer. Met zo’n scherp oog voor detail en een hyperfocus op luxueuze materialen en topprestaties, lijkt het erop dat Tod’s en Lamborghini nog genoeg wegen te gaan hebben in toekomstige samenwerkingen.

Er zijn plannen voor lederwaren en kleding van de twee legendarische merken… wordt dus vervolgd!