Omega lanceert Speedmaster Dark Side of the Moon Apollo 8

Even terug naar 1968…

De Apollo 8 crew waren de eersten om de andere kant van de maan te zien, de ‘dark side of the moon’. Nu, 50 jaar later, heeft Omega dit chronografisch horloge ontworpen als tribuut aan deze missie.

Het uurwerk is vervaaridg uit zwart keramiek. De secondenwijzer is geel gelakt, dit geel komt ook terug in de wijzers van de subdials en de woorden ‘Tachymeter’ en ‘Speedmaster’. De tachymeter schaal is gecoat in wit Super-LumiNova en een kleine secondewijzer is een sprekende verwijzing, of zeg maar een op schaal gemaakt kopie van NASA’s Saturn V-raket. De wijzerplaat laat toe te kijken op het binnenwerk. Om dit uitzonderlijk horloge te voltooien is het geplaatst op een zwart geperforeerd lederen armband met geel rubber midden en geel stiksel.

In het hart van het horloge, de motor van het horloge is het caliber Omega 1869 geplaatst. Dit caliber is een esthetische verwerking van het caliber Omega 1861, het bekende manueel op te winden gangwerk dat als eerste gedragen is tijdens de maanlandig ’69. Het zichtbare binnenwerk heeft een zwarte coating gekregen en is met een laser bewerkt, zo creëerde Omega een kraterachtig landschap, zoals op de maan.

Als extra touch is de caseback gegraveerd met de beroemde laatste woorden van Jim Lovell, gesproken net voor het contact verbrak met de aarde en Apollo 8 verdween achter de maan.
“We’ll see you on the other side”

Om dit uitzonderlijk horloge te voltooien is het geplaatst op een zwart geperforeerd lederen armband met geel rubber midden en geel stiksel. Deze gelimiteerde Omega Speedmaster Moonwatch wordt geleverd met een originele en speciale Omega box en kent een richtprijs van om en bij de 12.000 euro.

Is dit wat teveel? Dan kan je nog altijd even kijken naar de heerlijke collab tussen Omega en Swatch. Ook hier hebben ze, en een veel betaalbare MoonSwatch.

You May Also Like

Summer Fre$h de zomer in met Philipp Plein

Een verslavend Eau de Toilette die al je zintuigen wakker schudt en verfrist. De ...

Bell & Ross presenteert BR 01 Cyber Skull Bronze

Het horlogemerk met de ampersand onthult de BR 01 Cyber Skull Bronze De Skull ...

Chopard komt met Mille Miglia 2020-collectie

Ook Jacky Ickx is fan… Moeten we jullie Jacky Ickx nog voorstellen? Het is ...