Bang & Olufsen onthult beperkte editie Beosound A9 met Mononeon

Een samenwerking met de Grammy Award-winnende bassist

Ter ere van de intrinsieke relatie tussen kunst en geluid, kondigt Bang & Olufsen met genoegen een limited edition Beosound A9 aan in samenwerking met de Grammy Award-winnende bassist en experimentele muzikant MonoNeon. Bang & Olufsen en MonoNeon hebben de Beosound A9-home speaker opnieuw vormgegeven op een manier die zijn unieke benadering van muziek en kunst weerspiegelt en viert.

Door te verwijzen naar zijn kenmerkende outfits, die doorgaans patchwork borduurwerk bevatten, smelten de levendige kleuren en intrigerende patronen in de luidspreker samen tot een ingewikkelde en gedurfde compositie. Hiermee wordt eer betoond aan de unieke visie van de kunstenaar. Bovenal wilde MonoNeon dat de luidspreker akkoorden op canvas vertegenwoordigt.

Wanneer ik een schilderij zie, kan ik het muzikaal interpreteren. Voor sommige mensen is het misschien gewoon een afbeelding, maar ik kijk ernaar en denk: ‘Ik kan dat spelen’. Ik wilde dat de luidspreker kon spelen zonder te spelen. Het brengt mij inspiratie en vertelt me een verhaal alleen al door ernaar te kijken“, zegt MonoNeon.

MonoNeon onderscheidt zich als een van de meest innovatieve elektrische bassisten in de jazz, met zijn op funk geïnspireerde avant-garde spel en levendige stijl. Hij heeft samengewerkt met verschillende gerenommeerde artiesten in zijn carrière, waaronder Prince, Nas, Mavis Staples, George Clinton en Mac Miller, onder vele anderen. In zijn samenwerking met Bang & Olufsen is MonoNeons ongetemde kunstenaarschap doordrongen in het canvas van de Beosound A9, wat een gedeelde geschiedenis met Bang & Olufsen weerspiegelt van het overschrijden van grenzen en het uitdagen van de status quo om unieke ontwerp- en muziekervaringen te creëren

Ter gelegenheid van de lancering van deze beperkte editie Art of the A9, zal Bang & Olufsen op 17 januari een feestelijk evenement organiseren in zijn winkel aan de Madison Avenue in New York, waar MonoNeon zal optreden.

MonoNeon en de paden van Bang & Olufsen hebben eerder gekruist tijdens JammJam in Parijs, een verrassingsconcert georganiseerd in maart 2023 door Bang & Olufsen en Jammcard, de toonaangevende digitale gemeenschap van muziekprofessionals, waar MonoNeon een van de hoofdacts was. De kostprijs van deze special Edition? 3.699 euro.

You May Also Like

MenStyle Tech Test: Oppo Find X5 Pro

Kan hij het vuur aan de schenen leggen van gevestigde waarden?  Nadat we de ...

Jan Verstraeten over zijn gedurfde debuutplaat ‘Violent Disco’

‘Violent Disco’ zo heet de debuutplaat van Jan Verstraeten. De man maakte eerder al ...

Design voor avonturiers…Mister C. test de LamZac

Je hebt zo van die dagen dat je brein er niet geheel bij is ...