MenStyle On Tour: Dutch GP F1 in Zandvoort met Mercedes

De meest sfeervolle GP op de kalender

We mogen, of beter moeten chauvinistisch zijn. Wij hebben met Spa-Francorchamps gewoon het mooiste circuit ter wereld. Een mening die niet alleen gedeeld wordt door Belgen, maar vraag het aan eender welke F1-piloot en de meerderheid zal dit bevestigen. Nu, als we het circuit met de meeste sfeer moeten aanduiden, dan moet het wel die van Nederland, Zandvoort zijn. Een circuit dat midden in de duinen aan de Noordzee ligt en waar je de zilte zeelucht (of gewoon de kraampjes met Hollandse maatjes) ruikt. En of we een mail ban Mercedes met een dikke ‘JA’ beantwoordde toen de vraag kwam of we op vrijdag mee naar de Dutch GP F1 wilde gaan.

En zo zaten we, met de vrienden van Autofans.be donderdagavond in een heerlijk luxueuze GLS richting Amsterdam. Een nachtje hotel inclusief een heerlijk diner werd ons deel en nadat we de bar van het hotel op het nachtuur vaarwel zeiden, waren we klaar om na een rustig nachtje de Hollandse madness, met inclusief een oranje Mercedes-petje op de kop, van dichtbij te gaan ervaren.

En wie denkt, is er wel iets te zien op de vrijdag van een GP-weekend? In Nederland wel. Full house, muziek en DJ’s op zowat elke tribune of in elke bocht en het, sorry Heineken, slechte bier dat met liters uit de tapkraan stroomde. de Italiaanse collega’s van ‘Corriere dello Sport’ omschreven het als F1 in combinatie met een uitverkochte openluchtdisco waar 100.000 mensen (in de regen) aan het dansen waren.

Wat we te zien kregen? De vrije trainingen van de F1, die gedurende de namiddag twee uur (en nog een uurtje op zaterdagmorgen) kregen om de juiste afstelling te vinden voor de kwalificaties van zaterdag. Wat we onthouden? Dat er enige zenuwachtigheid heerste daar het zaterdag en zondag wel eens kon regenen en stormen en dit nieuw is voor de F1 in Zandvoort die andere jaren steevast in de volle zon werd gereden.

Voor wat het ook betekent… het was thuisrijder Max Verstappen die in zijn Red Bull de eerste vrije training naar zijn hand zette voor de Aston Martin van Alonso en jawel, de Mercedes van Lewis Hamilton. De tweede was dan weer een kopje naar de hand van Lando Norris, voor Verstappen, Albon en Hamilton. En wie denkt dat er niks te zien is tijdens een uurtje rondjes malen is eraan voor de moeite. Zo slagen er telkens weer F1-helden in hun bolide te parkeren in de grindbak of erger, de bandenmuur.

Tussen de sessies door werden we, uiteraard, goed gesoigneerd door Mercedes die een heuse private lounge hadden opgezet voor hun gasten. Drank (behalve Red Bull) vloeide rijkelijk, de hapjes (waaronder jawel, artisanale bitterballen) kwamen in grote getallen aan en er werd genetwerkt tegen driehonderd per uur. Beter dan dit wordt het dus niet.

Merci Mercedes Belgium om ons naast Spa ook gewoon kennis te laten maken met het knotsgekke Zandvoort. Oh ja, de race zelf? Die verliep chaotisch met regen, crashes, safety car, rode vlag en een herstart. Na dik zeventig ronden ging deze, een beetje verwacht, naar Verstappen die voor een uitzinnig publiek, het volkslied bezongen kreeg door niemand minder dan de erg ravissante Emma Heesters, het ex-lief van ex-Antwerp en Anderlecht-verdediger Wesley Hoedt.

 

 

 

You May Also Like

Alfa Romeo Giulia GTA(m) is uitverkocht

Jammer maar helaas… Hij stond op onze bucketlist, de Giulia GTA(m). Zeker nadat we ...

Polestars’ eerste SUV is geboren: Polestar 3

Na nummer 1 en 2… Is nu de Polestar 3 is geboren oftewel de ...