Welke motorhelm past perfect bij jou?

Geregeld brengen we op Whatmatters prachtige monstertjes op twee wielen. Onder het motto: better safe than sorry, raden we je natuurlijk aan altijd een helm te dragen. Naast het feit dat het verplicht is, zijn er tegenwoordig ook bijzonder mooie helmen verkrijgbaar. Maar welke helm past nu het beste bij jouw smoelwerk? Wel, wij geven je alvast een aantal tips mee.

Welke helmen zijn er?

Je hebt in principe de keuze uit 3 soorten motorhelmen: de integraalhelm, een full face helm uit één stuk. De systeemhelm met een kinbak die je open of dicht kunt klappen en de jethelm, die eigenlijk niet meer is dan een potje op je hoofd.

Welke helm je moet kiezen, dan hangt er een beetje vanaf welke rijstijl je hanteert. Een stevig tempo gaat samen met een integraalhelm, terwijl rustige ritjes perfect met de jethelm kunnen. Zit je continu rechtop dan is een zware systeemhelm echt wel een dood gewicht dat je kunt missen als kiespijn. Een jethelm heeft dan weer als nadeel dat het onderste gedeelte van je gezicht niet beschermd is en zeker tijdens het rijden op de autostrade krijg je door de snelheid veel insecten en wind in je gezicht.

Andere zaken om zeker op te letten

Qua looks kun je tegenwoordig heel wat leuke modellen vinden, maar verlies de pasvorm niet uit het oog. Sommige helmen passen beter bij een rond hoofd, terwijl andere op een ovaal hoofd beter tot hun recht komen. Een helm pas je dus maar beter even, tenzij je het merk kent en weet welk vlees je in de kuip hebt.

Draag altijd oordopjes op je motor. Een motor die een stevig tempo haalt maakt best wel wat geluid en ook het verkeer rondom je kan gehoorschade met zich meebrengen.

Tijdens de warmere maanden is een goede ventilatie van je motorhelm onontbeerlijk. Jij wilt toch niet bezweet als een otter aankomen op het feestje, wel? Bekijk dus zeker de ventilatiemogelijkheden voor je een nieuwe helm aankoopt.

Zo, nu weet je weer heel wat meer als je tussen verschillende motorhelmen moet kiezen. Doe er je voordeel mee!

  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

VW-groep, Mazda en Volvo sturen kat naar 99e Autosalon Brussel 2022

Geen Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, Volvo en Mazda We pinken een ...

MenStyle Road Test: Range Rover Velar P400e

Een leuk tussendoortje Of we fans zijn van het iconische Land Rover? Sowieso! Na ...

Ferrari P80/C…one of a kind!

Een uniek exemplaar… Helaas gaan we deze krachtpatser nooit op de openbare weg zien ...