Gouden tips voor het gebruik van je drone

Akkoord in je smartphone zit een camera, maar pas echt leuk wordt het met een drone. Drones zijn aan een enorme opmars bezig en een beginnersmodel heb je al tegen een schappelijke prijs. Maar wat kan zo een drone nu allemaal? Wij zetten alvast 5 leuke dingen op een rijtje.

Fantastische filmpjes maken

Logisch! Met een drone schiet je geweldige beelden die je spectaculaire filmpjes kunnen opleveren. Zorg wel dat de beeldkwaliteit van je drone voldoende hoog is. Deze luchtopnames zorgen voor geweldige overzichtsbeelden. Reken maar dat je safari er van bovenaf nog indrukwekkender uitziet, maar ook steden komen eens zo indrukwekkend binnen.

Games

Wist je dat je ook games kunt spelen met sommige drones? Of waarom geef je er geen lichtshow mee op het volgende feestje? Na een paar pinten denken sommige waarschijnlijk dat het om een UFO gaat. Augmented Reality-games geven nog een extra dimensie aan je drone.

Klinkt dit allemaal goed? Met deze 5 tips schiet je ook effectief geweldige beelden. Meer info kun je ongetwijfeld bij een drone specialist krijgen. 

Tip 1 l Zorg dat je instellingen goed staan

Via de app van de drone kun je de beeldinstellingen aanpassen. Kies niet voor automatische ISO en film bij voorkeur in 4K. Kies voor je foto voor RAW, zo heb je de meeste opties.

Tip 2 l Laat je drone niet te hoog vliegen

Enkele tientallen meters hoogte is meer dan genoeg, anders verlies je al snel de scherpte.

Tip 3 l Speel met de richting van de camera

Door te spelen met de richting van je camera maak je unieke beelden. Tijdens het vliegen je camera draaien is niet zo verstandig, hierdoor worden je beelden rommelig.

Tip 4 l Gebruik het gouden uur

De beste beelden schiet je in het uur na zonsopkomst en het uur voor de zon ondergaat.

Tip 5 l Soepele bewegingen

Mijd drukke overgangen en zorg voor soepele bewegingen. Vertrekken vanuit één bepaald punt kan hier zeker bij helpen.

Meer tips nodig of nood aan een kwalitatieve drone? Doe dan beroep op een drone specialist!

  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

Zo bouw je je eigen en betaalbare Jeep Wrangler

In Lego… Jeep en LEGO hebben het nieuwste LEGO® Technic™ model onthuld, de unieke ...

MenStyle Tech Test: Xiaomi 12 Pro

Na een korte ontmoeting, nu de ‘long test’ Een lancering met het betere snijwerk? ...