Teslarijders kunnen vanaf nu het geluid van hun auto én hun claxon zelf kiezen

Vanaf nu bestaat er een auto die echt scheten laat…

De wet in Noord-Amerika voorziet dat alle (nieuwe) elektrische auto’s bij lage snelheden een artificieel geluid moet hebben om zo zwakke weggebruikers te waarschuwen dat een geruisloze EV op hun pad komt. Ook in Europa is dit ondertussen verplicht al gaat het hier om modellen die na september 2019 op de markt zijn gekomen.

Daar de Tesla-modellen (Model S, 3, X) afstammen van voor september 2019 en we nog wachten op de Y om het S3XY-rijtje af te maken, is dit voor Tesla-rijders in Europa nog niet verplicht. Misschien wel jammer want zo missen ze Tesla’s nieuwste gadget, de ‘Boombox’.  Daarmee kunnen Tesla-rijders het gezoem dat de auto nu bij lage snelheden verspreidt vervangen door een veel origineler geluid.

Zo biedt het automerk van Elon Musk een eigen ‘menu’ aan en je kan ook files met een usb-stick in de auto uploaden. Klanken als “Rock ‘n roll” en “Regenwoud” zijn standaard net als het geluid van paardenhoeven nagebootst door tegen elkaar kloppende kokosnoten. Leuk weetje, dit is een verwijzing naar de Monty Python-film “Monty Python and the Holy Grail”, een film waar Elon Musk een grote fan van is.

Verder kan je ook het geluid van de claxon aanpassen. Wil je je Tesla laten blaten als een geit? Ga je liever al “La Cucaracha-rend” door de straten of hou je ervan om letterlijk wat stoom af te laten met een (niet stinkende) scheet? Het kan allemaal! Ook hier is de keuze eindeloos want mocht je toch je gading niet vinden, laad je ook hier je eigen geluid via USB op.

Kijk maar mee…

You May Also Like

MenStyle On Tour: F1 Spa met Alfa Romeo Team Stake

Opnieuw iets van onze bucket list afgevinkt Zin in een weekendje F1 in Spa ...

BMW i4 gaat volgend jaar in productie

Een elektrische Gran Coupé… Terwijl ze letterlijk en figuurlijk de stekker uit de i8 ...