Een BMW M760 LI V12 met Rolls-allures

25 stuks aan 330.000 euro per stuk

Wie een BMW-dealer binnenstapt en op zoek is naar veel luxe, eindigt meestal in het segment van de 7-reeks. Maar vergeet de leuze ‘less is more’, met deze M760 Li ga je next level. Zo zien we aan de bovenkant van het koetswerk Cashmere Silver lakwerk, aan de onderkant Aventurine Red en een handgeschildere coachline op de flanken. Samen een combinatie dat maar liefst zeven ‘spuitdagen’ kost.

Ook het interieur ademt luxe zoals we dat van een 7-reeks gewend zijn. Onderhuids vinden de de gekende 6,6 liter-V12, goed voor een piekvermogen van 585 pk (850 Nm koppel). Goed voor een spurtje naar 100 in 3,5 seconden. Snel voor een 2,1 ton zware luxeberline.

Of deze luxueuze Duitser ook op onze Belgische wegen zal te zien zijn? We vrezen van niet daar deze exclusief voor de Chinese markt bestemd zijn. Maar hé, waar is de tijd dat frituren door Belgen werden uitgebaat? Ooit gehoord van een ‘frietchinees’? Er is nog hoop…

You May Also Like

Aston Martin DBX zet aanval in op Porsche Cayenne

Opnieuw een iconisch merk op de SUV-markt Toen ‘Porsche-puristen’ op de barricades gingen staan ...

Ferrari voegt met SP3 Daytona een derde model toe aan zijn Icona-reeks

En nog voor ze gebouwd zijn hebben ze allemaal al een eigenaar gevonden… Na ...

McDonald’s en Nissan lanceren 2022 GT-R NISMO

Fastfood, Fast Car… Wie in Japan een Happy Meal bestelt krijgt er vanaf volgende ...