Een BMW M760 LI V12 met Rolls-allures

25 stuks aan 330.000 euro per stuk

Wie een BMW-dealer binnenstapt en op zoek is naar veel luxe, eindigt meestal in het segment van de 7-reeks. Maar vergeet de leuze ‘less is more’, met deze M760 Li ga je next level. Zo zien we aan de bovenkant van het koetswerk Cashmere Silver lakwerk, aan de onderkant Aventurine Red en een handgeschildere coachline op de flanken. Samen een combinatie dat maar liefst zeven ‘spuitdagen’ kost.

Ook het interieur ademt luxe zoals we dat van een 7-reeks gewend zijn. Onderhuids vinden de de gekende 6,6 liter-V12, goed voor een piekvermogen van 585 pk (850 Nm koppel). Goed voor een spurtje naar 100 in 3,5 seconden. Snel voor een 2,1 ton zware luxeberline.

Of deze luxueuze Duitser ook op onze Belgische wegen zal te zien zijn? We vrezen van niet daar deze exclusief voor de Chinese markt bestemd zijn. Maar hé, waar is de tijd dat frituren door Belgen werden uitgebaat? Ooit gehoord van een ‘frietchinees’? Er is nog hoop…

You May Also Like

MenStyle Road Test: BMW M4 Competition (video POV)

In afwachting van een uitgebreide test met de nieuwe M3… Hebben we voor jullie al ...

Een onderonsje met autoliefhebber en Radio coryfee Guy De Pré (video)

Die ene keer dat de autoradio wel even uit mocht  Wie kent er Guy ...

Dit is de allereerste iX1

In navolging van de iX en iX3 Wat dwarrelde gisteren in onze mailbox? De ...