BMW iX M60: Next Level Elektrische krachtpatser

619 paardjes 

De iX heeft voor- en tegenstanders en dan hebben we het vooral over zijn looks. Daar waar de ene er vol lof over is, steigert de andere bij het aanschouwen van deze krachtige en grote SUV. Maar over steigeren gesproken, met 619 paarden aan boord wordt, of beter is, de iX M60 het krachtigste elektrische productiemodel dat Beieren ooit afleverde.

Die paardjes (en 1.100 Nm aan koppel) doen het gevaarte in 3,8 seconden naar 100 km/u spurten… een spurtje dat lineair gewoon doorgetrokken wordt tot de (helaas) begrensde 250 km/u. Sneller zou perfect kunnen maar dan neem je een stevige optie op een snel leeglopende batterij, die een capaciteit heeft van dik 105 kWh. In ideale omstandigheden, lees als niet te koud en een onder controle houdende rechtervoet, zou je er 566 kilometer ver mee komen. Wil je laden, kan dit tot maximum 200 kW. Zo laad je in slechts zes minuten zo’n 100km rijbereik bij aan een krachtige snellader.

In tegenstelling tot andere M-modellen krijgen we hier uiteraard geen waanzinnig motorgeluid. Toch is ook hier aan gedacht. Niemand minder dan componisten Hans Zimmer en Renzo Vitale zorgden voor een unieke sound van deze iX M60, dat ook via de boxen worden gestreamd.

De release is voorzien tegen de zomer van 2022. De prijs is vooralsnog niet bekend maar als je weet dat de huidige topversie, de iX xDrive50 (523 pk) je 102.850 euro kost, dan hoeven we er geen tekeningetje bij te maken dat er nog wat extra sollen uit je portemonnee zullen moeten rollen om deze in jouw garage te willen stallen.

 

You May Also Like

Behind the Visor: Formula 1 Helmen als Storytellers

Verstappen’s World Championship Helmet Design: Een knipoog naar legacy en Achievement. Nadat Max Verstappen ...

Fiat 500 3+1 voorgesteld op iconische plaats in Turijn

Een hip nieuw karretje keert terug naar de roots van zijn voorouder… Turijn is ...

BMW M viert opnieuw 50 jaar met nieuw model

Welkom 3.0 CSL Haal de suikerbonen maar boven want BMW M heeft in zijn Abraham-jaar ...