Deze BMW verandert met één druk op de knop van kleur

Ideaal voor zij die niet kunnen kiezen welke kleur wagen ze willen…

BMW heeft op de elektronicabeurs CES in Las Vegas met hun ‘iX Flow’ grote ogen gegooid. En dat mag je best letterlijk nemen want wat zagen die ogen? Een wagen die met één druk op de knop van kleur kan veranderen. Niet alleen een leuk hebbedingetje, volgens de kerels uit München zou je met een slimme kleurkeuze zelfs de temperatuur in de wagen kunnen regelen.

Om een vloeiende kleurverandering te genereren, ontwikkelden ingenieurs bij BMW een speciale carrosseriefolie die precies is afgestemd op de contouren van de iX Flow. Voorlopig is er enkel de keuze uit Pikzwart, grijs en wit… en alles daartussen. Een printje? Zebrastrepen? Het zal ook niet lang duren of je zelf kiest hoe je wagen er op dat moment uitziet.

De folie werkt met elektroforese. Zo bewegen verschillende kleurpigmenten onder invloed van elektrische impulsen naar het oppervlak, waardoor het folie de gewenste kleur aanneemt. Dat is geen nieuwe technologie want ook e-readers werken op deze manier. Wie weet lees je binnenkort wel ’50 Shades of…’ op je auto?

You May Also Like

John Cooper Works GP gaat elektrisch

Het wonderlijke kindje geboren uit een Mini Cooper SE en John Cooper Works GP   ...

Ook de Jeep Wrangler gaat aan de stekker

Zelfs de Jeep der Jeeps zwicht… In 1941 liet de legendarische Willys MA/MB, het ...