Roadtrippen na Corona? In een VW ‘e-Bulli’ graag!

Wie van je maten neem je mee? 

Het zijn barre tijden. Opgesloten zitten en niet eens de auto mogen nemen om ergens anders dan in het meer dan te rustige Wechelderzande een wandelingetje, fietstochtje of loopje te maken, we hoeven je niet vertellen dat ons ADHD-gehalte stevig aan het pieken is. Het is zoeken naar lichtpuntjes in de duisternis en die hebben we nu toch wel gevonden.

Eens de Corona-gekte voorbijgeraasd is, wordt het tijd om te plannen. Etentjes, café-bezoekjes en wie weet wel een roadtrip met de maten. En wat zou het ideale vervoermiddel zijn? Een elektrische oldtimer! Wat dacht je van deze heerlijke e-Bulli die zijn oorsprong kent in de memorabele T1? En ja, uiteraard eentje met een dubbele voorruit.

Uiteraard is hij een beetje aangepast aan de tijdsgeest. Zo beschikt hij over grotere wielen en heeft hij led-lichten. Binnenin vinden we een lederen bekleding terug, iets wat de originele T1 bus nooit heeft gehad. De tellers en schermen blijven retro maar uiteraard krijgen ze een hedendaags sausje over zich gegoten en krijgen ze een digitale weergave en touchscreen. Tussen de stoelen vind je een moderne DSG-pook.

Onderhuids neemt de e-Bulli de componenten van de e-Käfer, de elektrische Kever, over. Met een capaciteit van 40 kWh moet de VW e-Bulli tot 200 kilometer ver komen. Om niet om de 200 kilometer te moeten stroomtanken, is er uiteraard achteraan nog een verbrandingsmotor om je verder te laten rijden. Deze levert 80 paardjes (en 212 Nm) en is zo dubbel zo sterk als de viercilinder boxermotor van weleer. Een sprintje naar 100 is ons onbekend. Stoppen met optrekken doet hij bij 130 km/u.

En of het een duur speeltje is? Goh, met een vanafprijs van 64.900 euro is hij niet geheel goedkoop, zeker niet je nog wat extra snufjes op de optielijst aanduidt maar als je weet dat je voor een originele en compleet gerestaureerde T1 Samba vandaag de dag al vlotjes 100.000 euro neertelt, is deze duurzame roadtrip-car misschien wel een goedkope(re) optie.

Who’s in?

Foto’s: VW

You May Also Like

Nieuwe Mercedes-AMG C63 S zegt de V8-biturbo vaarwel

Maar dat maakt hem helemaal niet minder snel  Wat Als?… je een V8-biturbo inruilt ...

Jeep Avenger is ‘Car of The Year 2023’

Groot feest bij Stellantis De champagnekurken mochten knallen afgelopen vrijdag bij de opening van ...

Gelimiteerde McLaren 765LT is leuk speelgoed

Iets tussen de McLaren 720S en McLaren Senna in Niet content van je 720S? Mag ...