Eten voor echte venten (3): Mr Spaghetti

Recensent Mister C. op culinaire boef, deel III


Pasta, het moest er ooit eens van komen. Je kunt de dag van vandaag geen winkelstraat of braderie meer bezoeken of de pastarestaurants kruipen er bijna in je broekzak. Meer nog: het is bijna onkuis geworden om geen pasta aan te bieden, waardoor frituren en kebabs nu ook al snel het Italiaanse gerecht bij uitstek op hun kaart hebben gezet. Er is natuurlijk wel nog dat ene, kleine detail: het kunnen maken. Het is niet omdat je in je studententijd heer en meester was in het koken van spirelli’s met ketchup, dat je daarom een heus pastarestaurant kunt openen. Bij Mister Spaghetti kunnen ze dat wel en zelfs de grootste zageventen van het land bevestigen dat. 

First things first: Mister Spaghetti is een keten die ondertussen al verschillende restaurants heeft in Vlaanderen. Wallonië volgt binnenkort, dat hebben we uit goede bron maar ondertussen is het vooralsnog enkel in Vlaanderen te doen. Een bevlieging, een idee, een brainfart met bolognaisesaus als het ware maar ze hebben het toch maar gedaan. 

Vandaag de dag volstaat het dan weer niet om zomaar even de sleutels op de deur van je eigen restaurant te steken. (stel je voor dat een Gordon Ramsay plots geen TV programma’s meer zou kunnen maken en dat Luc Bellings geen restaurants meer zou kunnen afbreken in de krant) Neen, wie gaat tafelen heeft graag een beetje waar voor zijn of haar geld en zit er liefst van al nog op zijn of haar gemakken. Niemand vraagt om het stof te verwijderen nog voor het op de meubels ligt maar een beetje comfort is nooit fout uiteindelijk. Dat hebben ze bij Mister Spaghetti goed begrepen want je kunt hun zaken het best van al gaan klasseren als ‘casual chique’.

Ik zat er met mijn cargo short en t-shirt met spongebob motief even gemakkelijk als die mensen naast ons met hun maatpak en dure aktentas. Je kunt het als banaal gaan klasseren maar ik bekijk de dingen liever praktisch. Je bent zwaar aan de slag in de tuin van één of andere buddy die geen geld meer had om een echte tuinier te betalen. Vanzelfsprekend draag je dan ook je minst coole kledij en een paar sportsloffen die al jaar en dag eigenlijk richting containerpark moesten. Je bent al de ganse voormiddag zware praat aan het verkopen tegen die andere gasten die ook aan het helpen zijn en die je eigenlijk totaal niet kent. Over de middag wil je dan je vrouw uit eten meememen en word je met de realiteit geconfronteerd. Dankzij je tuniek zal het alvast geen Comme Chez Soi worden. Bij Mister Spaghetti krijg je toch die restaurantervaring zonder dat mensen je gaan beoordelen op je outfit. (net zozeer je buddy je niet zal beoordelen op je tuinierkwaliteiten, want die heb je niet)

Terug naar de maaltijden dus want daar is ook wel wat van te zeggen. Of eerder: daar valt bijzonder weinig over te zeggen. Wat is dit heerlijk, van begin tot einde! Pas op: ik ben een pasta-man. Moest ik mijn echtgenote ervan kunnen overtuigen dan serveren we hier alle dagen wel een of andere pastavariante. Dat brengt natuurlijk ook met zich mee dat ik erg kritisch ben geworden op iedereen die zichzelf de titel van gespecialiseerd restaurant geeft. Mister Spaghetti mag dat vanaf heden zonder enige aarzeling want die mensen weten met wat ze bezig zijn. Alles vers bereid ter plaatse en meteen ook perfect gekookt? Ik zie ze het in de pitta op de hoek nog niet meteen doen. 

 

Wil je het nog naar een soort van next-level brengen? Waarom probeer je dan niet de Spaghetti XL challenge. 2,3kg spaghetti bolognese in je botten draaien in 30 minuten of minder. Eer, glorie, roem, wijven, … ze liggen allemaal op je te wachten wanneer je die tot een goed einde brengt. Velen voelen zich geroepen, weinigen zijn verkozen!

Zonder enige vorm van aarzeling, zonder enige twijfel en vooral met een goed gevulde maag durf ik brutaal claimen dat je al van goede huize zal moeten zijn om de kwaliteit van Mister Spaghetti te gaan overtreffen. Je hoeft je er zelfs niet eens zorgen te maken over je vuile short en het feit dat je geen gras kunt afrijden. 

Het zelf gaan proberen? Je vindt al hun locaties terug op hun websiteYou May Also Like

2240 Social Club brouwt nu ook artisanale spirits ‘on demand’

Op maat van bedrijven, resto’s tot festivals… Het Antwerpse bedrijf 2240 Social Club met ...

Scoor jij op de valreep nog een hip vaderdagcadeau?

Op zondag 12 juni vieren we weer Vaderdag Verdient jouw papa een mooi cadeau ...

Alleen? Ga dan met meer dan 1.000 singles op skiwip…euh trip

Coming in hot! Of ijskoud natuurlijk maar alle gekheid op jouw pret- euh skistokje, ...