MenStyle On Tour: Mini Camp in domein Llodge Grobbendonk

Kan je gaan kamperen in of met een Mini?

Wél, een antwoord op deze vraag moesten we je tot afgelopen woensdag schuldig blijven. Wat het antwoord is? Jazeker! Zo werden we afgelopen woensdagavond verwacht op een oude jachtdomein, LLodge in Grobbendonk, een uniek en rustig toevluchtsoord midden in de omringende natuur. De missie van LLodge? Herinneringen creëren, mensen samenbrengen, verbinding zoeken en een gevoel van thuiskomen laten ervaren.

Het is dan niet verwonderlijk dat de sympathieke dames en heren van Mini Belux net deze locatie aanduidden om iets totaal nieuws uit te proberen, Glamping in een Mini. Maar hoe gaat het, kamperen in een Mini. Wél, niet met een tent naast de auto, wel er één op. Zo heeft Autohome, in samenwerking met Mini een hoogwaardige daktent gecreëerd om ook in jouw Mini te kunnen genieten van uitjes en plaatsen waar je anders nooit komt.

De knusse tent, die ruimte biedt aan twee personen heeft een volume van 271 liter, meet 130 op 210 cm en is geopend net geen meter hoog. Gesloten schiet er van deze compacte tent maar 33 centimeter over. De hoogwaardige daktent gemaakt uit weer-, licht- en scheurbestendig stevig materiaal komt met een matras, twee kussens, een touch-sensitive LED-lamp, ladder, enz… . Het materiaal is zo gemaakt dat warmte en condens perfect wordt afgevoerd dus ook ventilatoren en andere gadgets zijn hier niet nodig. Ook niet nodig of beter welkom… vliegen en muggen. Die worden netjes dankzij een muggennet op afstand gehouden. Tijd dus om dit zelf eens uit te testen.

Maar voor we effectief in een weids kader gingen overnachten, waren er nog tal van heerlijke randactiviteiten. Zo werden we ontvangen in een tipi waar we konden genieten van de betere stukjes ham, gerookte groenten, een met de lijn gevangen en in zoutkorst gegrilde zeebaars, een overheerlijk dessert en bij het kampuur bij wat marshmallows, een intiem unplugged concert. Ceremoniemeesters van dienst Esther Sels en haar gitarist. Mooi, teder, intiem, stijlvol… net die heerlijke extra touch bij een fantastisch Glamping-avontuur.

Na een voor sommigen nog een verfrissende duik in de zwemvijver trokken we ons bij het geluid van sjirpende krekels terug in de tent voor de overnachting. De nacht? Die was kort maar krachtig. De meegeleverde oordopjes en oogmaskers lieten we links liggen waardoor we al vrij snel gewekt werden door en een haan en de eerste zonnestralen. De eco-foam matras, die aan de ietwat harde kant was, heeft uitstekend werk geleverd en de nacht (met opengeritste zijwanden) heeft ons genoeg zuurstof gegeven om uitgerust, fris en monter voor de wekker en de rest van het gezelschap de ochtend te beginnen met een koffie terwijl de voetjes in de zwemvijver spartelden. De rust, de opkomende zon, de haan die nog eens van zijn paretten maakte deed ons niet eens denken aan het werk, dat een uur of twee later, weer op ons lag te wachten. Hoe we ons voelden? Als God in Fra… Grobbendonk.

Wat ons betreft een erg geslaagde avontuur en dankbaar dat we dit hebben mogen beleven in geweldig gezelschap. Nogmaals dank hiervoor Fanny en Jeroen, helden bij BMW Belux.

Mocht je zelf een Mini bezitten en zoiets hebben van ‘dat ziet er tof uit en dat wil ik ook wel eens doen’, neem dan zeker een kijkje bij Autohome. Ongetwijfeld vind je daar wel de daktent die op jouw Mini past. Let op, het gehele ‘spel’ is niet zo goedkoop. Zo start een daktent bij 3.449 euro. Maar hé, avonturen en herinneringen maken zijn priceless, toch?

 

 

You May Also Like

Mongrip, het luxe polsbandje met F1-roots

Het modeaccessoire voor echte petrolheads We gaan terug tot 2016 wanneer de Braziliaanse autocoureur ...

Antwerpen, designstad voor eco-friendly sneakers O’Neill Blue

12 unieke modellen uit 50 ton plastiek uit de oceaan… Dat plastiek niet in ...

MenStyle Real Estate: Toer doorheen duurste appartement ter wereld (video)

In New York op 432 meter hoogte Iemand nog wat centjes over? Zo is ...