Deze citytrips mogen niet ontbreken op jouw bucket list

Wij gaan Europa in…

Neen, we hebben het niet over onze favoriete voetbalploeg, die is helaas al lang Europa uit.   We hebben het vandaag over ‘city-trippen’, oftewel er een paar dagjes tussenuit knijpen, om welke reden ook.

Heb je thuis wat goed te maken, snuif je gewoon graag wat cultuur op of plan je een vrijgezellenweekend? Een citytrip is dan altijd een strak plan. Uiteraard sleep je je lief niet mee naar Riga, ook al is er daar een boel Werelderfgoed te bekijken, dit adviseren we je eerder te reserveren voor een vrijgezellenweekend. Maar om wereldsteden als Rome, Parijs en Londen even buiten beschouwing te laten, welke stad is de moeite om jouw weekendtassen in te laden?

Rotterdam

Lekker goedkoop en dicht bij huis! Rotterdam onderging de laatste jaren een indrukwekkende metamorfose en hoeft niet (veel) meer voor Amsterdam onder te doen. Met haar indrukwekkende architectuur en dito skyline heeft het een bijna on-Nederlandse uitstraling. Rotterdam is een stad waar internationale vibes vibreren aan de Maas. Aan eten, drinken en shopgelegenheden geen gebrek, een uitje ‘Roffa’ is dan ook een geweldig idee.

Barcelona

Een evergreen, maar wat is daar mis mee? Kuier over de Ramblas, bestel een echte paella, geniet van het klimaat, leg je op het strand, verdwaal in de straatjes, ontdek Gaudi en bezoek de misschien wel meest heilige voetbaltempel ter wereld. Genieten in de overtreffende trap!

Warschau

Aan Poolse werkmannen geen gebrek hier in de Lage Landen. Maar waarom eens niet de omgekeerde beweging maken? Als we spreken over low-budget ‘citytrippen’ is Warschau de place to be! Boek een luxueus, maar goedkoop hotel en duik er het nachtleven in. The View bijvoorbeeld om maar één zaak te noemen. Op het 28ste verdiep gooi je er de beentjes los en aanschouw je al het moois dat Polen te bieden heeft.

Heb je genoeg van de plaatselijke fauna en flora en ga je liever eens kijken naar gebouwen en andere culturele bezienswaardigheden? Kies dan voor een historische tour door het centrum.

Boedapest

Meer en meer mensen trekken naar Hongarije. In de hoofdstad, Boedapest, valt immers heel wat te ontdekken en dat aan een fractie van de prijs van hier. Aangezien wij onze dansbenen hebben achtergelaten in Warschau en hier dus eerder willen relaxen duiken wij hier één van de vele badhuizen in. Het beste? Gellert. Verschillende binnen- en buitenbanen waarvan het water het beste, zuiverste en properste zou zijn van alle badhuizen. Klein nadeel: mannen en vrouwen worden gescheiden in de behandelbaden.

Lissabon

Hou je toch iets meer van de zon en zegt dat soms toch wel wat grauwe van Oost-Europa je niets, dan is Lissabon een ander betaalbaar alternatief. Sop je teentjes in het water op het strand van Cascais, loop de promenade aan Taag af, duik de winkelstraten in of snoep van een Pastéis de nata, je zal je geen minuut vervelen. Deze stad hoeft echt niet onder te doen voor Barcelona en is nog redelijk voordelig ook.

Antwerpen

Toerist in eigen stad, als we in onze eigen naam mogen spreken. Ok, voor het mooie weer moet je het niet doen, maar laat dat je vooral niet tegenhouden. Ben je er en weet je toch niet waartoe? Bel ons, we geven jullie gerust onze favoriete adresjes.

 

Foto’s: Unsplash

 

You May Also Like

Mr.Bowmont: een zwemshort voor heertjes

Of het nu is om in je tuin, aan je eigen zwembad of ergens ...

Bouw- of renovatieplannen? Durf te kiezen voor elektrisch verwarmen!

De voordelen op een rijtje… We naderen 2021 en dat heeft gevolgen voor zij ...

Haal nu al de zomer in huis met een heerlijke design parasol

Je kan er niet vroeg genoeg bij zijn… Terwijl de ene redacteur van Whatmatters ...