Drink Campari en steun een goed doel tijdens Negroni-week

Santé! 

Voor het 10de jaar op rij bundelen Campari, het iconische rode Italiaanse aperitief, en Imbibe magazine de krachten om hun 10 jaar lange fondsenwerving voor een betere wereld te vieren met de Negroni Week. De Negroni Week is een internationaal liefdadigheidsinitiatief dat één van ’s werelds beste cocktails viert, gemaakt met Campari, gin en rode vermout: de Negroni. Zeven dagen lang vieren duizenden bartenders, horecazaken en consumenten over de hele wereld deze iconische cocktail voor een gemeenschappelijk liefdadigheidsdoel. In de afgelopen tien jaar bracht dit wereldwijde initiatief miljoenen euro’s op voor diverse liefdadigheidsdoelen.

Evenwichtige, eerlijke en kwaliteitsvolle voeding voor iedereen

Ter gelegenheid van de Negroni Week roept Campari bars, restaurants en consumenten op om deel te nemen aan de inzamelingsactie, waarbij iedereen wordt uitgenodigd om van een Negroni te genieten en zo een goed doel te steunen. Voor dit historische tiende jaar zal de Negroni-week de Slow Food liefdadigheidsinstelling steunen, een wereldwijde beweging van lokale gemeenschappen en activisten in meer dan 160 landen. De ideale wereld van Slow Food is er éénwaarin iedereen kan genieten van eten en drinken dat goed is voor henzelf, goed voor de mensen die het produceren en goed voor de planeet. Net als Negroni en Campari heeft Slow Food Italiaanse roots, waardoor deze twee spelers uit de voedingsindustrie perfect bij elkaar passen.

Het Slow Food Negroni Week Fonds zal rechtstreeks de internationale projecten van Slow Food ondersteunen, alsook de horecawereld, het behoud van de culturele en biologische diversiteit en de bevordering van onderwijs en kennisuitwisseling over eten en drinken. Met de toenemende uitdagingen voor de horeca-, voedsel- en dranksector zal hun werk belangrijker zijn dan ooit.

Een historisch tiende jaar voor de Negroni-week

Het jaar 2022 is niet alleen de 10e editie van de Negroni-week, maar het is ook het jaar waarin de Negroni de eerste plaats inneemt op de lijst van best verkochte klassieke cocktails ter wereld, wat de viering van het jubileum extra opmerkelijk maakt1. Als cocktail die passie opwekt, is de Negroni hét perfecte drankje om op zo’n waardig doel te toosten.

Waar kan je genieten van een Negroni in België tijdens de Negroni Week?

Ontdek hier de lijst van Belgische bars die het goede doel steunen, of kom meer te weten via deze link.

Campari, het rode hart van elke Negroni

In het officiële Negroni-recept in de officiële drankenlijst van de IBA (International Bartender Association) is Campari het eerste merk dat als ingrediënt wordt vermeld, waardoor het werkelijk het rode hart van elke Negroni is. Deze iconische cocktail krijgt volgens Drinks International in 2022 de eerste plaats als ’s werelds bestverkochte klassieke cocktail*.

Recept:

  • 30ml Campari
  • 30ml Gin
  • 30ml rode Vermout
  • 1 sinaasappelschijfje

Vul een tumblerglas met ijs, giet de verschillende ingrediënten erin en roer zachtjes gedurende een minuut, garneer vervolgens met een schijfje verse sinaasappel

You May Also Like

Eten voor echte venten (2): Improviste by David Selen

Recensent Mister C. op culinaire boef, deel II Geloof het of niet maar er ...

Lynk & Co opent eerste Spaanse Club in Barcelona

De volledige Lynk & Co beleving is nu ook in Barcelona te ervaren! Deze ...

Duvel lanceert 2022 Duvel Collection met creatie van Franky Sticks

Maken, creëren, experimenteren en innoveren. Is Brouwerij Duvel Moortgat onze favoriet? Laten we stellen ...