Belgische “Peloton de Paris” opent zijn tweede winkel/cycling café in Leuven

Dé tweede ultieme hangout spot & speciaalzaak voor de sportieve fietser!

Het Belgische cycling wear label “Peloton de Paris”, internationaal gekend voor zijn performante en knappe design apparel lijn voor de sportieve fietser, opende afgelopen week, na Mechelen, zijn tweede concept store, nu op de Vismarkt 10A in Leuven. Niet toevallig want Leuven is een stad dat al jaren inzet op een sterk fietsbeleid en zich net niet mocht kronen als Fietsstad 2022 en die trofee moest afgeven aan… Mechelen.

De gloednieuwe concept store annex cycling café in Leuven moet echter niet onderdoen voor de shop in Mechelen! Ook de Leuvense shop is een absoluut shopping walhalla voor wielerfanaten. Naast een mooi aanbod van eigen producten – met cycling wear, lifestylekledij en bikepacking accessoires – vind je er o.a. ook cycling accessoires van kwalitatief hoogstaande merken, voedingssupplementen van Maurten of natuurlijke sportvoeding van Chimpanzee. Door een samenwerking met top-notch partners uit de fietsindustrie kunnen fietsfanaten hier alles vinden wat ze nodig hebben, zelfs fietsen van het ultra mooie Zweedse merk Meter Bikes! Verder vind je in deze gloednieuwe concept store een super gezellige zithoek en een zeer uitnodigende design toog met heerlijk gebak en verse koffie, én kan je je koersfiets gewoon veilig binnenzetten.

Interieur
De Leuvense Peloton de Paris store is – net zoals de flagshipstore in Mechelen – in die mate ingericht dat alles authenticiteit en gezelligheid uitstraalt. Naast de rekken, gevuld met mooie, cycling kledij en diverse accessoires, prijken er magnifieke, inspirerende foto’s op de muren. Verder zorgen staalconstructies voor een open ruimtelijk concept en een trendy loftgevoel, en domineren houttoetsen en grijze tinten, afgewisseld met leuke accenten in de mooie, zachte Celeste kleur die naar de huisstijl verwijzen. Opdat iedere klant volledig zorgeloos in de winkel kan vertoeven, kan je je koersfiets gewoon binnen kwijt. Zo kunnen liefhebbers, na het shoppen of na een ‘ride’, zich neervlijen in de super gezellige zithoek of een heerlijk ‘hangout’ plekje aan de toog opzoeken en hun heroïsche fietstochten met gelijkgestemde zielen delen. In het voorjaar 2023 komt er nog een ‘hangout’ verlengstuk aan de store vooraan met een prachtig terras.

Mooi aanbod van producten: kleding, accessoires, heerlijke koffie & eten
De Peloton de Paris store in Leuven heeft alles in huis om een koersliefhebber gelukkig te maken zowel qua beleving als qua producten. Sinds de opening van de flagshipstore in Mechelen heeft Peloton de Paris er resoluut voor gekozen om het al ruime assortiment nog meer uit te breiden.

Kortom, voor de wielerfanaat voelt het als thuiskomen. En dat is ook de hele opzet van de Peloton de Paris concept stores die dé uitgelezen hangout spots voor de sportieve fietser zijn. Voortaan kunnen nu dus ook mensen van de Peloton de Paris community uit het Leuvense en omstreken bij een fysieke Peloton de Paris store terecht voor een ultieme ‘Peloton de Paris experience’!

De nieuwe Peloton de Paris collectie: FW 22/23
De nieuwe collectie van Peloton de Paris is geïnspireerd op de winterse schoonheid van onze eigen Belgische Ardennen waar je op een koude, natte, donkere maar zalige winterochtend over krakende sneeuw rijdt en de heerlijke geur van dennenbomen je tegemoet komt.

De FW 22/23 collectie is zowel voor de ‘die-hards’ ontworpen als voor de ‘gematigde’ sportieve fietsers die bij iets mildere winterse weersomstandigheden toch ook graag hun stalen ros van stal halen. Ook met de FW 22/23 collectie laat het team van Peloton de Paris weer een sterk staaltje innovatie zien. Het merk is dan ook continu bezig met vernieuwing en volgt de laatste trends op de voet. Ook mbt de kleurtrends: de kleuren die de collectie domineren zijn voornamelijk zwart, navy, oker en ‘forest green’. Voor kleurliefhebbers zijn er ook enkele stukken met rode en violet accenten maar deze felle kleuren zijn eerder uitzonderlijk in de FW 22/23 collectie.

Waar moet je zijn?
De gloednieuwe winkel van Peloton de Paris in Leuven is gelegen op de Vismarkt 10A. Deze is van dinsdag tot vrijdag doorlopend open van 11.00u tot 18.00u, en op zaterdag van 10.00u tot 18.00u. Via de F8 route (Leuven-Mechelen) kom je na 1.5 uur fietsen (of korter voor de getrainde fietsers) bij de flagshipstore van Peloton de Paris op de Bruul 106 in Mechelen terecht, een leuke fietsroute die beide steden mooi verbindt.

Online kan je ook altijd terecht via de webshop: https://www.pelotondeparis.cc.

Foto’s:
– Sanne Meurice
– Charity Bengert

 

You May Also Like

LEGO voor volwassenen… nu al een hit voor komend najaar

Me-time Wat geef jij cadeau aan een vriend, vriendin of familielid tijdens de feestdagen? ...

Een Nike Air Jordan 1 met rugzakje op de hiel?

Het kan! Een sneaker die al decennia lang hip is en blijft is de ...