Voor 50.000 euro rijd jij een seizoen in BMW M2 CS Racing Cup Benelux

Sponsors gezocht! 

Als je ons vraagt wat onze favoriete BMW M is, hoeven we niet lang na te denken. Op de nieuwe M5 na, hebben we ze allemaal gereden en dus kunnen we een gefundeerd oordeel stellen, de BMW M2 CS. En laat dat nu net de auto zijn waarmee BMW in België en Nederland een cupracingkampioenschap begint.

Wij mochten al eens proeven (lees helaas enkel aanraken) van deze tot circuit omgevormde BMW M2 CS Racing Cup, toen we op het mythische circuit van Spa-Francorchamps onze rechtervoet loslieten op de M8 Competition tijdens de première van de nieuwe BMW M5. Het smaakt dus naar meer! Wie nog een rijke Ome Dagobert kent die zwemt in het geld en niet weet wat ermee te doen, mag ons altijd bellen en ons gelijk inschrijven voor deze Racing Cup.

Die BMW M2 CS Racing Cup Benelux is het resultaat van een samenwerking tussen BMW Belux en BMW Nederland en valt samen met de Sprint Challenge Benelux. Zo zullen er 5 evenementen plaatsvinden in Zolder, Spa-Francorchamps, Zandvoort en Assen met elk 3 races: 2 sprintraces van 25 minuten en één langer race van een uur met een rijderswissel. Het is dus de bedoeling dat er 2 piloten per auto rijden.

De Racing Cup M2 CS is, uiteraard, van de ‘gewone’ BMW M2 CS, en kan dus ook rekenen op de betrouwbare 450 pk sterke motor uit de vorige generatie M3. Wel is deze circuit geprepareerde M2 voorzien van een verbeterde koeling, krachtigere remmen, een DCS- en ABS-afstelling voor het circuit en natuurlijk een racekuip en een rolkooi, mocht het, hopelijk niet, fout lopen. Sterk puntje wat ongetwijfeld de geldschieters als muziek in de oren klinkt, de motor zou pas na 30.000 circuitkilometers gereviseerd moeten worden. Sterk werk, niet?

Kostprijs? We hadden het al verklapt in de titel maar BMW gaat uit van een kostprijs tussen de 80.000 en 100.000 euro per wagen, per seizoen. Aangezien een team bestaat uit twee piloten, reken je dus best op zo’n 40.000 tot 50.000 euro per persoon.  Inclusief deze prijs, de huur van de auto, brandstof, banden en andere slijtageonderdelen. Makkelijk toch?

Mocht je echter echt geld teveel hebben en een eigen raceteam beginnen kan je ook gewoon de wagen zelf aankopen. Die kost je dan 95.000 euro exclusief BTW en heb je hem uiteraard ook ter beschikking voor andere trackdays en of andere formules van sprintraces.

Soit, storten mag op BE47 …. …. ..

You May Also Like

MenStyle Road Test: Audi RS4 Avant Competition Plus

Een auto die nooit gaat vervelen… De Audi RS 4 Avant was, is en ...

Autowereld ‘Supercar Story’ gaat laatste week in met een bom

Of zelfs een paar… De tentoonstelling Supercar Story overtreft de stoutste verwachtingen. Met meer ...

Dit is de nieuwe Audi A3 Sportback

Het regent premières… Terwijl de wereld hoe langer hoe meer Corona-besmettingen te verwerken krijgt, ...