Update: Hier zijn de specs van de Audi RS e-tron GT

En nu wachten tot juli 2021 om hem eens te kunnen testen…

Afgelopen week lieten we je al kennismaken met de Audi RS e-tron GT, die zijn eerste meters op Belgische bodem bolde tijdens de opwarmronde van de 24u van Spa-Francorchamps. Buiten het feit deze groene jongen, met helikoptergeluid en actieve vierwielsturing, niet traag bleek, was het toen allemaal nog wat gissen achter de echte specificaties van deze op de Porsche Taycan gebaseerde Sportback.

Een week later laten de dames en heren uit Ingolstadt wel in hun technische papieren zien en dan komen we te weten dat deze vierwielaangedreven snelle jongen met twee elektromotoren een batterijpakket van zo’n 83,7 kWh (nettocapaciteit) meedraagt die je met een volle stroomtank meer dan 400 kilometer ver laat komen.

Het systeemvermogen bedraagt 598 pk met een piek, in bootsmodus, tot maar liefst 646 pk, gecombineerd met een maximumkoppel van 830 Nm. Zo schiet de RS e-tron GT in slechts 3,5 seconden naar 100 km/u. Ook de hernemingen zullen, gezien het koppel, pijlsnel zijn.

Wij kunnen alvast niet wachten tot juli 2021!

You May Also Like

Het dak gaat eraf: Bugatti Mistral

En helaas nu al uitverkocht  Het dak gaat eraf bij Bugatti en ze lanceren ...

De nieuwe Candela C-8 is een Polestar op water

Elektrisch ‘speedboat-varen’ De nieuwe Candela C-8 ‘powered by Polestar’ is het eerste product van ...

Met de Porsche 911 Dakar ga je ‘van’t padje’

En niet alleen de duinen Als er één daily is die we altijd in ...