Update: Hier zijn de specs van de Audi RS e-tron GT

En nu wachten tot juli 2021 om hem eens te kunnen testen…

Afgelopen week lieten we je al kennismaken met de Audi RS e-tron GT, die zijn eerste meters op Belgische bodem bolde tijdens de opwarmronde van de 24u van Spa-Francorchamps. Buiten het feit deze groene jongen, met helikoptergeluid en actieve vierwielsturing, niet traag bleek, was het toen allemaal nog wat gissen achter de echte specificaties van deze op de Porsche Taycan gebaseerde Sportback.

Een week later laten de dames en heren uit Ingolstadt wel in hun technische papieren zien en dan komen we te weten dat deze vierwielaangedreven snelle jongen met twee elektromotoren een batterijpakket van zo’n 83,7 kWh (nettocapaciteit) meedraagt die je met een volle stroomtank meer dan 400 kilometer ver laat komen.

Het systeemvermogen bedraagt 598 pk met een piek, in bootsmodus, tot maar liefst 646 pk, gecombineerd met een maximumkoppel van 830 Nm. Zo schiet de RS e-tron GT in slechts 3,5 seconden naar 100 km/u. Ook de hernemingen zullen, gezien het koppel, pijlsnel zijn.

Wij kunnen alvast niet wachten tot juli 2021!

You May Also Like

Uitzonderlijke wereldpremière voor BMW R 18 B en R 18 Transcontinental

Haal de lederen jekker maar boven Met de nieuwe R 18 Transcontinental voegt BMW ...

Wanneer exclusief nog exclusiever kan: Bugatti Divo Lady Bug

Het zit em in de details… Als je dan uiteindelijk wat van je fondsen ...

MenStyle Road Test: Citroën AMI

Dwars door Brussel Wat is AMI? Eén van de oplossingen in het elektrische offensief ...