Deze vakantiebestemmingen laten je nu al wegdromen

Genoeg is genoeg…

Hoewel de landbouwers bij zoveel regenval alleen maar in hun handen wrijven en het grondwater het peil heeft bereikt om een hete zomer te overbruggen zijn wij onze regenjas echt wel beu en beginnen we stilaan serieus uit te kijken naar de zomer. Wie ons een beetje kent weet dat het dan ook geen geheim is dat ons hoofd nu al vol ideeën en reisinspiraties zit en dat we nu al volop op zoek zijn naar nieuwe reistrends of gewoon nieuwe (kleinschalige) adresjes op vaste waarden waar we volgend jaar op kunnen terugblikken als mooie herinneringen. En neen, Corona houdt ons niet tegen…

1. Alentejo

Atypisch en een regio in Portugal waarvan ikzelf tot voor kort nog nooit had gehoord. Een streek waar rust heerst en dus een plek is om ver weg te vluchten van de dagelijkse sleur en stress. ’s Avonds een glas wijn op een terras bij heldere sterrenhemel? Uren gaan voorbij zonder dat je kan stoppen met kijken. Extra tip? Plan zeker een avondje naar het stuwmeer Alqueva. Daar heeft de hemel de perfecte condities om gemiddeld 286 nachten per jaar de sterren en de Melkweg te bewonderen en is hiervoor door UNESCO erkend als een ‘Starlight Tourism Destination’. Mooier wordt het niet.

2. Martinique

Net als Guadeloupe is Martinique een Frans overzees departement in de Caraïbische Zee, het ligt ongeveer 189 kilometer van elkaar verwijderd. Martinique heeft een oppervlakte van 1128 km², en is gemakkelijk bereikbaar vanuit Europa, met directe vluchten vanaf Brussels Airport. Het eiland kent een grote verscheidenheid aan landschappen, flora en fauna, en aan de kust prachtige witte zandstranden. Op Martinique valt genoeg te doen en te beleven, wij gingen voor je op zoek naar enkele van de mooiste plekjes en bezienswaardigheden.

Ook rum-liefhebbers komen hier aan hun trekken. De rum van Martinique wordt dan ook beschouwd als één van de beste ter wereld. Het is de enige die een zogenaamde Appellation d’Origine Contrôlée heeft gekregen. De Plantations Saint James zijn dan ook een bezoekje waard. Deze distilleerderij en rietsuikerplantage biedt tegelijkertijd een museum, gevestigd in een oude koloniale woning in Sainte-Marie. Je kan er de geschiedenis van rum en de verschillende etappes van de fabricatie ontdekken. Nadien moet je zeker een rum-cocktail proeven!

Je zou voor minder je auto voor een paar weken willen parkeren op Schiphol of Zaventem.

3. De Balearen (Ibiza & Mallorca)

Ibiza staat vooral bekend om haar ongelooflijke nachtleven, maar het populaire Spaanse eiland is zoveel meer dan alleen een ‘Party Island’. Je vindt er naast de trendy discotheken en hippe beach clubs ook een prachtige natuur, schattige kleine dorpjes en geschiedenis. Of je er nu een feestje van maakt met vrienden, je lief of als gezinnetje, een trip naar Ibiza is voor iedereen geweldig, gedenkwaardig en absoluut de moeite waard.

Buureiland Mallorca wordt al het tweede Ibiza genoemd en niet zonder reden. Het is een veelzijdig eiland waar je iedere dag iets nieuws kunt ontdekken. En als je op de juiste plekken zoekt, kom je achter de ongerepte kant van dit eiland van de Balearen. Hagelwitte stranden, prachtige kristalheldere zee, idyllische baaien, pittoreske dorpjes en groene wandelgebieden, vakantie op zijn best.

4. Toscane

Sluit je ogen, denk aan Toscane en je ruikt Italië. Droom weg bij groene verzichten, weelderige wijngaarden, lekkere kazen, net geperste olijfolie en waan je als een echte Bourgondiër die zonder enige moeite makkelijk honderd jaar wordt.

Extra tip? Wil je de wind door je haren voelen en Italië verkennen op een icoon? Ga dan voor een Vespa-tour. Je logeert in authentieke en/of luxueuze hotels in landelijke stijl, tussen het groen. Een Vespa, een roadbook en al de rest is aan jou. Van Italië genieten was nog nooit zo makkelijk.

5 Abu Dhabi

Abu Dhabi is continu in beweging en ontwikkeling. De hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten bulkt van het kapitaal en dat merk je aan alles. De snelste rollercoaster ter wereld, de meest scheve toren en shoppingcentra waar je mond van openvalt, het zijn maar enkele facetten van Abu Dhabi. Net zo goed pik je er een flinke portie cultuur mee, onderhandel je er op lokale marktjes of maak je een wandeling door de haven. Abu Dhabi imponeert, elke keer opnieuw.

Een must visit in de Golfstaat is ongetwijfeld de Sheikh Zayed Grand Mosque. Deze op 7 na grootste moskee ter wereld dankt zijn naam aan de grondlegger van de Verenigde Arabische Emiraten.

Zowel de actieveling als de meer bezadigde reizigers die het liefst genieten van de zon en de zee, komen ruimschoots aan hun trekken in Abu Dhabi. Een bestemming om met de kinderen te bezoeken? Wees maar zeker! Ferrari World zal vast en zeker in de smaak vallen. Hier vind je immers ‘s werelds snelste rollercoaster en nog heel wat andere attracties, die de kids uren zoet houden. Meer te vinden voor waterpret? Yas Waterworld biedt waterratten alles wat hun hartje begeerd. Glijbanen, stroomversnellingen, bodyboarden en ga zo maar door. Abu Dhabi vervelen? Doe je geen moment!

Fotos: De Traveling Generation/Pexels/Pixabay/Instagram

 

 

You May Also Like

Dit voorjaar draag jij een jeansvestje!

Tenminste als je hip wilt zijn! Ok, de meningen zijn wat verdeeld over de ...

Voor u getest: CBD-gel van Olmavita

Spierpijn na het sporten, stijve gewrichten, torticollis…? We worden, helaas, wat ouder en ondanks ...

Fitness-tip: deze voedingsupplementen werken wel!

Ben jij nog steeds bezig met jouw goede voornemens?  Januari staat garant voor een ...