Dé likeur ‘vant stad’ Elixir d’Anvers pakt deze winter uit

En als we spreken over ‘vant stad’ dan is dat bij uitbreiding de hele wereld… 

Wie ooit in Antwerpen komt, moet minstens naast een bolleke Koninck ook een Elixir d’Anvers gedronken hebben. En voor de fans van het warm lekker gele goedje is er goed nieuws. De bekende Antwerpse stokers van het kruidenlikeur (stokerij FX de Beukelaer) pakt deze winter uit met tal van verrassende recepten voor de eindejaarsrecepties en kerstapero’s.

Onder het motto: “onze producten passen in de meest uiteenlopende bereidingen” pronken ze met soepen tot glühwein en cocktails. Proeven van al dit lekkers kan nog tot en met zondag 5 januari in het Winterdorp van Wommelgem, waar Elixir d’Anvers de hele maand vertoeft met een mini pop-up stand.

Elixir d’Anvers inspireert al generaties lang chefs en mixologists tot creatieve gerechten en cocktails. Van een aperitief tot een heerlijke ‘main’ of dessertje. De reden spreekt voor zich: de complexe smaken en het geurige aroma van de zeer typische artisanale likeur, volgens het originele recept van François-Xavier de Beukelaer uit 1863. De distillerie uit Antwerpen ging de voorbije jaren ook zelf erg actief aan de slag in de keuken en zette zo via tal van collabs heel wat recepturen scherp.

Vandaag beschikt Elixir d’Anvers over een uitgebreid assortiment aan eigen ‘signature’ gerechten en cocktails. Speciaal voor deze winter werd het drankenpallet nog verrijkt met wat nieuwkomers.

Proeven? Haast je dan voor 5 januari naar het Winterdorp in Wommelgem. Daar serveren ze voor het eerst ook in de nieuwe recycleerbare bekers die de Antwerpse likeur liet maken. Lekker, duurzaam,…mooier, warmer en beter wordt het deze eindejaarsperiode niet.

You May Also Like

Welke wijn, bij welk gerecht?

Ondanks het feit dat ik in een niet zo ver verleden eens een 5-daagse ...

Hoe hou je het langer vol tijdens de seks?

Lang leve internet, meestal. Maar ook: waardeloos, dat internet. We worden niet alleen verwend ...

BergHOFF Gem-collectie, onmisbaar voor de stijlvolle kokende man

Liefde gaat door de maag Ook wij hebben het moeilijk nu de horeca sinds ...