Klussen voor dummies! Dit gereedschap zou je altijd in huis moeten hebben

De checklist!

Ok, deze checklist is ook een handig instrument voor ervaren klussers maar we weerspiegelen even op onszelf, rekels met twee linkerhanden. Twee linkerhanden? Laat duidelijk zijn dat wij niet vooraan in de rij stonden toen het verstand rond het gebruik van gereedschapsmaterialen werd uitgedeeld. Af en toe een nageltje in de muur kloppen lukt ons nog net maar het hanteren van een boormachine is gegarandeerd een telefoontje naar de bezetter om de muur te komen herstellen.

Daar we vorig jaar verhuisd zijn en daarbij toch heel wat klusjes zelf (lees schoonvader) moesten doen, hebben we ondertussen wel een gereedschapskist bij elkaar gekregen. En neem het gekregen maar letterlijk want de keren we zelf naar de zelfbouwmarkt zijn gereden kunnen we op één hand, of zeg maar beter één vinger, tellen. We onthouden dan ook de woorden van schoonpa in kwestie, een notoir klusser en iemand die werkt in misschien wel het grootste renovatiebedrijf van België: “Alles begint bij degelijk materiaal”.  Zoals we al zeiden, veel kaas hebben we er niet van gegeten maar wat we wel weten is dat je met merken met de stempel ‘Duitse gründlichkeit’ zoals bijvoorbeeld Festool al wel heel ver komt.

Maar zit er ondertussen genoeg in onze stevige en grote gereedschapskist? Kunnen wij en jullie de eerste klussen aan zonder eerst een bezoek te brengen aan de bouwmarkt? Wij bieden met deze checklist (in alfabetische volgorde) de uitkomst waarmee je, als echte handyman, vanaf nu elke meest voorkomende klus probleemloos klaart.

 • beitel
 • boor (eventueel handboor)
 • bouten en moeren (assortimentsdoos)
 • combinatietang
 • dopsleutels met ratel
 • duimstok
 • hamer (bij voorkeur een klauwhamer)
 • handzaag
 • Ijzerzaag
 • inbussleutelset
 • kit of lijm
 • klushandschoenen
 • lijmtang
 • muurvuller
 • nijptang
 • plamuurmes
 • potlood
 • ringsleutels
 • rolmaat
 • schaar
 • schietlood
 • schroeven en pluggen (assortimentsdoos)
 • schroevendraaiers (zowel platte als kruiskop schroevendraaiers)
 • schuurpapier
 • spanningsmeter
 • spijkers (assortimentsdoos)
 • stanleymes
 • steeksleutelset
 • stofmaskers
 • waterpas
 • waterpomptang
 • zaklamp

Succes ermee!

You May Also Like

Een hemd van Calvin Klein…Tijdloos, Casual en Chique

We winden er geen doekjes om…we zijn mannen en we blijven mannen. Als op ...

Het gemak van wijn kopen in de online webshop

Tegenwoordig is alles wel online te bestellen. Van de dagelijkse boodschappen tot een volledig ...

Grootse ideeën, klein budget. Hoe zet je jouw merk goedkoop in de markt?

Blijf plakken Letterlijk en figuurlijk!  Het is een hele uitdaging voor beginnende ondernemers om ...