Met deze 5 tips zorg ook jij als echte man voor een duurzamer en milieuvriendelijker leven

En je hoeft er je sappig stuk vlees en blitse auto niet voor te laten…

Ok, groene jongens zijn we niet en zullen we ook niet worden. Daarvoor spelen we al te graag een goede côte à los van 600 gram binnen, nemen we geregeld voor korte tripjes het vliegtuig in plaats van een zeiljacht en rijden we geregeld wel eens rond met een dikke V10 onder onze kont. Maar kunnen wij dan niet een beetje milieubewust zijn? Tuurlijk wel! Voor zij die net als ons wel houden van een bourgondische maaltijd, buitenlandse tripjes, blitse bolides en een tripje met een jacht zijn er andere manieren om de wereld een beetje te helpen.

Hou het thuis cosy
Het is herfst en dan staat ongetwijfeld een koude winter voor de deur. Ook al tovert jouw lief standaard een fleece dekentje boven, ook jij hebt het thuis graag cosy en warm. Laat die warmte dan ook niet letterlijk door ramen, deuren en dak verdwijnen en zorg ervoor dat jouw thuis uitgerust is met goede isolatie. Goed isoleren hoeft niet altijd duur te zijn. Integendeel,  op lange termijn spaar je zelfs heel wat geld uit. Of je dit dan moet uitgeven aan een kort citytripje, laten we vrijblijvend in het midden.

Vlieg CO2-neutraal 
Heb je een hekel om met de zeilboot, trein of fiets naar verre oorden te reizen? Kies je toch liever voor het vliegtuig en wil je de Greta’s en Anuna’s van deze wereld toch sussen omdat jouw ecologische voetafdruk door jouw plezierreisjes naar New York, Ibiza, Rome of Monaco steviger is dan de gemiddelde man in de straat? Registreer je dan op ‘Greentripper’ en betaal à rato van jouw CO2-uitstoot een bescheiden bedrag die jouw CO2-uitstoot compenseert in ontwikkelingslanden met duurzame projecten zoals bomen planten, helpen bij efficiënte landbouwtechnieken, enz. Een retourtje Ibiza voor twee levert een uitstoot op van 1442 kilo. Dit kan je met de glimlach en kleine bijdrage CO2-neutraal maken voor de prijs van 17,45 euro.     Zijn jouw koffers al gepakt?

Food Sharing
Thuis koken en er nog geld mee verdienen ook! Zit je met een overschotje, kan je terecht op
thuisafgehaald.be, een website waar je jouw restjes tegen een democratische prijs aanbiedt aan geïnteresseerden uit de buurt. Teveel spaghettisaus? Een overschot aan pistolets en beleg?  Weggooien hoeft niet meer, je helpt een buur en je verdient er nog wat aan ook!

Huisdieren vermijden (of opeten)
OK, hier gaan we niet mee scoren op het thuisfront want wat zouden we zonder onze twee Britjes Maurice en Jules doen, maar huisdieren zetten wel degelijk een serieuze ecologische pootafdruk.  

Een boek met de toepasselijke naam ‘Time to Eat the Dog’ van twee professoren van de Universiteit van Victoria, Brenda and Robert Vale, tevens architecten met als specialiteit duurzaam wonen, hebben berekend dat een gemiddelde hond even slecht voor het milieu blijkt te zijn als een Toyota Land Cruiser. Een kat haalt het niveau van een Volkswagen Golf. Konijnen en kippen zijn dan weer wel een goed idee, als u ze na ‘gebruik’ ook gewoon de braadpan laat vullen. Een goudvis mag nog net!

Koffiemok
Straf wel. Hoewel barista’s als paddestoelen uit de grond schieten en we de ene na andere speciale koffie bestellen, doen we dat al te vaak in een smakeloze plastieken of kartonnen beker. Stop met die Starbucks-beker met daarop jouw fout geschreven naam. Gebruik een mok of glazen tas!  

Foto’s: Whatmatters/Pexels

You May Also Like

Bowers & Wilkins en McLaren komen met dikke headphone

de Px8 McLaren Edition Dat de mannen in Worthing al langer bezig zijn met ...

Dit icoon, de Citroën Mehari, bestaat 55 jaar

De eyecatcher van de Côte d’Azur Het is op 16 mei 1968, exact 55 ...

MenStyle Weekend Tip: Classic Event Waregem ’23

Een niet te missen ‘automotive feest’ voor elke Petrolhead Classic Event is hét najaarsevent ...