Ferrari onthult dakloze 812 Superfast

En ‘Superfast’ is hij wel…

Maar eigenlijk heet deze auto niet 812 Superfast maar wel 812 GTS. Soit, terwijl de grootste constructeurs op het autosalon in Frankfurt hun opwachting maken, blijven de Italianen liever in Maranello en houden ze daar een intiem gezellig samenzijn bij de geboorte van hun twee nieuwe modellen. Naast de 812 GTS is er dan ook nog de F8 Spider.

De GTS, een dikke 6,5L V12 met 800 Italiaanse raspaardjes is volgens de constructeur de eerste V12 sinds 1969 die topless door het leven gaat. Correct? Wél, als je de beperkte oplage van de 599 SA Aperta uit 2010 niet meetelt, hebben ze gelijk.

Het verschil met de 812 Superfast? Niet alleen het ontbreken van het dak maar ook de lijnen en achterkant werd bijgewerkt tot een harmonieus geheel. Hij moest en zal te onderscheiden zijn van zijn broertje mét dak.

Over het dak gesproken, dit toont opvallend veel overeenkomsten met de constructie van de F8 Spider. Het opent (of sluit) in 14 seconden en dit alles zolang je de magische grens van 45km/u niet hebt overschreden. Vanaf dan wordt het vooral genieten van een uitzonderlijk en brullend en grommend geluid dat eerder van een leeuw dan van een raspaard komt.

You May Also Like

MenStyle Road Test: BMW M3 (Handgeschakeld)

Efkes vergelijken… Een van de betere en plezantste auto’s die we tot op de ...

Dit is de eerste elektrische SUV van BMW

de iX3 Daar waar de concurrentie Mercedes (EQC) en Audi (e-tron) al met SUV-stroomstoten ...

Wanneer Superfast niet ‘Fast’ genoeg is: Ferrari Limited Edition V12

De snelle variant op de Ferrari 812 Superfast De Limited Edition V12, dat is voorlopig ...