Zo klinkt een 2.000 pk sterke (elektrische) Lotus Evija (video)

Zoals een Type 49

De Lotus 49 was een Formule 1-racewagen ontworpen voor het F1-seizoen van 1967 en de eerste F1-auto met de legendarische DFV-V8 van Cosworth en met een speciale aandrijflijn om het gewicht te verminderen. Dit maakte dat deze wagen de referentie in zijn soort was en ook als eerste op grote schaal werd gekopieerd door andere teams.

 

Ook nu blijft deze F1-bolide inspireren. Zo halen ze bij Lotus ook 54 jaar na datum nog hun mosterd bij het bouwen van hun elektrische hypercar, de Evija, waarvan 130 stuks gebouwd zullen worden. Aangezien elektrische wagens geen motorgeluid hebben, moeten ze, de veiligheid in acht genomen, een geluid produceren. Het voordeel hiervan? Ze kunnen het geluid zelf maken.

Het geluid van de Lotus Evija komt uit het muziekpaneel van Patrick Patrikios, een Britse producer die al langer samenwerkt met Lotus. Niet alleen het motorgeluid, ook andere geluiden zoals een deur die opengaat of het niet dragen van een veiligheidsgordel.

Oh ja, de Evija sprint in negen seconden naar… 300km/u. Een racket dat 1,9 miljoen euro moet kosten.

 

You May Also Like

Na de EQS lanceert Mercedes nu ook de EQB

Ze blijven elektrische wagens uit hun hoed toveren… Er wordt tijdens deze coronaperiode een ...

MenStyle On Tour: Slip- & Driftcursus bij BMW

Veiligheid boven alles… Wij denken wel overweg te kunnen met onze rechtervoet. Maar is ...

MenStyle Road Test: Citroën AMI

Dwars door Brussel Wat is AMI? Eén van de oplossingen in het elektrische offensief ...