Zo klinkt een 2.000 pk sterke (elektrische) Lotus Evija (video)

Zoals een Type 49

De Lotus 49 was een Formule 1-racewagen ontworpen voor het F1-seizoen van 1967 en de eerste F1-auto met de legendarische DFV-V8 van Cosworth en met een speciale aandrijflijn om het gewicht te verminderen. Dit maakte dat deze wagen de referentie in zijn soort was en ook als eerste op grote schaal werd gekopieerd door andere teams.

 

Ook nu blijft deze F1-bolide inspireren. Zo halen ze bij Lotus ook 54 jaar na datum nog hun mosterd bij het bouwen van hun elektrische hypercar, de Evija, waarvan 130 stuks gebouwd zullen worden. Aangezien elektrische wagens geen motorgeluid hebben, moeten ze, de veiligheid in acht genomen, een geluid produceren. Het voordeel hiervan? Ze kunnen het geluid zelf maken.

Het geluid van de Lotus Evija komt uit het muziekpaneel van Patrick Patrikios, een Britse producer die al langer samenwerkt met Lotus. Niet alleen het motorgeluid, ook andere geluiden zoals een deur die opengaat of het niet dragen van een veiligheidsgordel.

Oh ja, de Evija sprint in negen seconden naar… 300km/u. Een racket dat 1,9 miljoen euro moet kosten.

 

You May Also Like

Bruut, bruter, bruutst: Toyota Yaris GRMN

Gazoo Racing Masters of the Nürburgring Leuk nieuws vanuit het autosalon in Tokio. Daar ...

Rolls-Royce X Hermès: Wanneer luxe niet luxueus genoeg is (video)

Over de prijs is met geen woord gerept… Wie Hermès zegt, denkt vaak aan ...

Deze BMW verandert met één druk op de knop van kleur

Ideaal voor zij die niet kunnen kiezen welke kleur wagen ze willen… BMW heeft ...