Zo klinkt een 2.000 pk sterke (elektrische) Lotus Evija (video)

Zoals een Type 49

De Lotus 49 was een Formule 1-racewagen ontworpen voor het F1-seizoen van 1967 en de eerste F1-auto met de legendarische DFV-V8 van Cosworth en met een speciale aandrijflijn om het gewicht te verminderen. Dit maakte dat deze wagen de referentie in zijn soort was en ook als eerste op grote schaal werd gekopieerd door andere teams.

 

Ook nu blijft deze F1-bolide inspireren. Zo halen ze bij Lotus ook 54 jaar na datum nog hun mosterd bij het bouwen van hun elektrische hypercar, de Evija, waarvan 130 stuks gebouwd zullen worden. Aangezien elektrische wagens geen motorgeluid hebben, moeten ze, de veiligheid in acht genomen, een geluid produceren. Het voordeel hiervan? Ze kunnen het geluid zelf maken.

Het geluid van de Lotus Evija komt uit het muziekpaneel van Patrick Patrikios, een Britse producer die al langer samenwerkt met Lotus. Niet alleen het motorgeluid, ook andere geluiden zoals een deur die opengaat of het niet dragen van een veiligheidsgordel.

Oh ja, de Evija sprint in negen seconden naar… 300km/u. Een racket dat 1,9 miljoen euro moet kosten.

 

You May Also Like

Tesla-baas Elon Musk is de man van het jaar 2021

Aldus Time Magazine En zo volgt de vijftigjarige Zuid-Afrikaanse ondernemer andere (niet altijd even ...

MenStyle Road Test: Subaru Forester e-BOXER

De veiligste SUV ter wereld Als wij aan Subaru denken, denken we in de ...

Forza ‘Roma’…het allernieuwste (en goedkopere) model van Ferrari

Ti Amo Of hij echt goedkoop is, weten we helaas niet maar volgens de ...