Rolls-Royce X Hermès: Wanneer luxe niet luxueus genoeg is (video)

Over de prijs is met geen woord gerept…

Wie Hermès zegt, denkt vaak aan de zijden sjaaltjes en de Kelly- en Birkin-bags. Wist je trouwens dat van 1997 tot 2003 de Belgische modeontwerper Martin Margiela de creative director van het Parijse modehuis was voor hij werd opgevolgd door Jean Paul Gaultier? Soit, weetjes die niets te maken hebben met deze heerlijke collab. Zo hebben de Fransen de Britten van Rolls-Royce verleid tot een unieke samenwerking in de vorm van een ‘Hermès Oribe Phantom’.

Dus, mocht je wat centjes overhebben en is een ‘normale’ Phantom niets voor jou, dan kan je altijd, net als de Japanse eigenaar van deze ‘Oribe’, Yusaku Maezawa vragen om iets extra’s uit te werken. De miljardair, notoir, verzamelaar van dikke bakken en kunst, wilde een auto dat qua uitstraling aansloot bij zijn nieuwbakken privé-jet.

Qua lakkleur is er gekozen voor de Oribe Green dit in contrast met een crème-kleur aan de onderkant.  Binnenin zien we, zoals het hoort voor een Rolls, voor exclusief hout en het beste leder. Kostprijs van dit alles? Dat werd niet bekend gemaakt maar als je weet dat een normale Phantom start tussen 400.000 en 500.000 euro hoeven we er geen tekeningetje bij te maken dat het nog een pak hoger ligt.

 

 

You May Also Like

Ford GT krijgt nieuwe gelimiteerde speciale reeks

40 stuks… We zien het wel meer, constructeurs van supersportwagens die hun toppertjes in ...

MenStyle Road Test: BMW X6 M50i

“The Beast” ‘Belle & The Beast’? Laat duidelijk zijn dat de meningen over het ...

MenStyle Road Test: Mercedes-AMG GLB 35 4Matic

De praktische en snelle familiewagen… Woensdagmiddag 15u…kind 1 naar de hockey, kind 2 naar ...