Een duurzaam t-shirt uit algen en eucalyptus? Vollebak!

Een groene rakker en op zoek naar een ecologisch verantwoord t-shirt? Of misschien ben je wel helemaal niet zo ecologisch ingesteld, maar wil je gewoon een t-shirt met een verhaal? Met het VOLLEBAK PLANT & ALGAE T-SHIRT zit je alvast goed. 

Een t-shirt voor de wormen

Bij Vollebak werken ze wel meer met bijzondere materialen om hun kleding te fabriceren maar planten en algen, dat vinden we toch wel heel speciaal. Dit t-shirt bestaat immers uit algen en de pulp van eucalyptus, geweekt in duurzaam beheerde bossen. Wist je trouwens dat algen sowieso voor schonere lucht zorgen en al miljoenen jaren meegaan? Ze vormen zowat de bron van alle leven op aarde, we geven het maar even mee. 

Het meest bijzondere aan dit t-shirt is dat het vergaat als je het niet meer nodig hebt. Binnen de 12 weken vergaat het in de natuur. Je kunt het simpelweg in je tuin stoppen of op je composthoop gooien. De wormen zullen er blij mee zijn! 

Schrik trouwens niet wanneer je t-shirt van kleur begint te veranderen, dit is volstrekt normaal, want de algen zijn aan het werk. Algen verkleuren dus je hebt elke week een andere t-shirt qua kleur. Voordelig, toch? 

Momenteel kun je het t-shirt pre-orderen en komt het op 105 euro, wat natuurlijk niet weinig is voor een t-shirt. Ben je echter helemaal mee met het verhaal, wat betekent dan 105 euro voor een betere planeet?

  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

DutchCraft, voor als je een 2de jacht wil …

Ik heb een boot, ik heb een hele mooie splinternieuwe boot, … Nee, toch ...

Zo ontstond de bliksemsnelle Alfa Romeo GTA(m)

Een beestje!  Aan het einde van een jaar dat in het teken stond van ...

5 redenen waarom jij moet beginnen klussen

Ben jij een handige harry? Twee gouden handen? Wel, dan heb je zeker en ...