Heerlijk Cocktails shaken met de toffe kerels achter Miraeus

thumb_IMG_1896_1024Van een experiment een hobby maken en van een hobby je beroep maken…we kunnen het de jongens van Miraeus aangeven…gezonde, creatieve en vooral ondernemende jonge kerels die heel goed weten waarmee ze bezig zijn. Als dit dan ook nog eens is met ‘Spirit tastings’, ‘Cocktail workshops’ en ‘Cocktail catering’ van exclusieve, gekende en minder gekende (non-)alcoholische dranken kunnen we bij Whatmatters alleen maar stikjaloers zijn.
thumb_IMG_1920_1024

We konden alleen maar verheugd zijn dat David Vanheesbeke, Master TEW en Nicolas Oorts, studies Rechten, ons uitnodigden om hun onderneming eens te leren kennen, alsook van kortbij mee te maken, (lees proeven nvdr), waarmee ze dagelijks bezig zijn. Door hun achtergrond is ook alles tot in de puntjes perfect georganiseerd en druppelt er naast de drankjes, ook de professionaliteit helemaal af.

Nicolas, die in zijn studentenjaren nog bijkluste in de door Whatmatters gekende zaak [email protected] en David begonnen door op kotfeestjes medestudenten te voorzien van eigen cocktail-creaties. Na de kotfeestjes kwamen de eerste vrijgezellenfeestjes en snel ging het zelfs over naar trouwfeesten. Onder andere wielerheld Zdenek Stybar deed beroep op deze kerels en liet mensen als Tom Boonen, Mark Cavendish en Patrick Lefèvre genieten van de kennis en passie van David en Nicolas.

thumb_IMG_1930_1024

Momenteel is het bedrijfje uitgegroeid tot een onderneming die maar liefst 15 boekingen per week heeft. Als je weet dat er maar 7 dagen in een week zitten, weet je dat deze heren redelijk volgeboekt zijn. Gelukkig kunnen zij beroep doen op andere rekels die door hen alle kneepjes van het vak leerden en op een even (en naar eigen zeggen zelfs nog betere) kwalitatieve manier een casting of workshop kunnen begeleiden.

thumb_IMG_1897_1024

We werden op de Meir in Antwerpen, waar de maatschappelijke zetel is geresideerd, fantastisch ontvangen in de toepasselijke Chesterfields aan de open haard met een Dark’n’Stormy, de favoriete long drink uit Bermuda met de officieel verplichte Gosling’s rum. Het gemberbier is een trending brand uit Parijs, pimento, en heeft naast gember een hint van chilipepers in zich. Een vlot drinkende en vooral zeer lekkere cocktail met een ietwat pittige afdronk. Direct hadden we door dat het niveau van Miraeus van ongekende hoogte is. Vol spanning wat ons nog te wachten stond, en dat was gelukkig geen WODCA-controle, wachtten we op onze volgend proevertjes, telkens met extra diepgevroren en zijn vorm houdend droog ijs…

thumb_IMG_1907_1024

Dit werd een Gin &Tonic op basis van Jinzu, de nieuwe hippe gin op de markt die onder andere met sake wordt bereid en veel Japanse invloeden kent qua  kruiding. hip maar vooral lekker. Daarna dronken we een pure Talisker 18, een geturfde 18 jaar gerijpte whiskey. Wij, die niet direct fan zijn van whiskey, konden niet anders dan enthousiast zijn over dit net meerderjarige geworden drankje.

Zonder het op dat moment al te weten moest het beste nog komen…de mezcal cocktail met onder andere fris en hopperig IPA bier en verse koriander en die door zijn afwerking met de ‘smoking gun’ ook voor het nodige spektakel zorgt. Een zeer verrassende combinatie die lang nazindert en waarmee we niet alleen door de rook, helemaal weggeblazen werden.

thumb_IMG_2126_1024

We kunnen nog uren doorgaan met onze lofzang maar daar heeft geen kat boodschap aan. Je moet het gewoon zelf beleven. Als korte resumé, Wat typeert Miraeus? Het gebruik van exclusieve dranken, zelf uitgevonden cocktails, zelfgemaakte siropen, unieke locatie op de Meir met een  privé tasting-ruimte zonder aankoopverplichtingen in een ontspannen sfeer en een team dat heel sterk mee is met huidige trends, zo organiseerden ze al gin-tastings een jaar voor de hype doorbrak.

thumb_IMG_2128_1024

Ben je met minstens 7 man? Dan kan je voor een 35€pp al een tasting meemaken. Hier heb je alvast 4 cocktails voor in de plaats. Ze hebben ook goedkopere formules (bijvoorbeeld in kader van teambuildings en bedrijven die het alcoholverbruik tijdens het werk willen beperken).

Wens je echter op maat te werken? Geen probleem. Contacteer deze jongens als je ze wil inhuren voor je bedrijfsfeest, productlancering of beursstand. (Potentiële) klanten zullen alvast met uw ‘Miraeus’-ontvangst in de wolken zijn.

Voor meer info verwijzen we graag naar de website van Miraeus en FacebookpaginaWe gingen bij deze casting ook Live…de beelden hiervan vind je alvast nog eens terug hier. Cheers!

DSC_0850-360x150

thumb_IMG_2123_1024

You May Also Like

De modetrends voor jouw woonkamer van 2020

Heb je plannen om je woonkamer opnieuw in te richten? Er zijn elk jaar ...

5 redenen waarom jij moet beginnen klussen

Ben jij een handige harry? Twee gouden handen? Wel, dan heb je zeker en ...

Deze Bugatti pooltafel is de eyecatcher van jouw mancave

Hier wil je niet in het laken stoten We bekennen, wij zijn grote fan ...