Tag Heuer lanceert Oracle Red Bull Racing Smart Watch

Het nieuwe speeltje van Max?

Wie zal het zeggen al denken we dat Max eerder liever met een Tag Heuer Monaco rond de pols lapjes afhaspelt. Hoewel, voor geld danst de beer, toch? En laat duidelijk zijn, Tag Heuer is zowat het enige luxe horlogemerk naast Hublot dat zich op de kar van smartwatches durft gooien en dat doen ze al sinds 2015 bij de introductie van de TAG Heuer Connected.

Hoewel het fundamentele concept van een “luxe smartwatch” misschien wat verwarrend is voor traditionele liefhebbers van horloges, is de populariteit van het genre gestaag toegenomen door het aantal mensen dat de functionaliteit van een smartwatch waardeert, maar meer uitstraling wilt dan bijvoorbeeld een Fitbit of de Apple Watch. En voor de fans van Max Verstappen of Red Bull Racing is er goed nieuwe. Voor de meest recente uitgave van 2024 heeft TAG Heuer samengewerkt met Oracle Red Bull Racing om een thematische versie van de 45 mm Connected Calibre E4 smartwatch te maken. Het nieuwe horloge is bedoeld als een premium lifestyle accessoire voor de fans van het Red Bull Formule 1-raceteam.

Op de band na, die in de teamkleuren van Red Bull is uitgevoerd, lijkt de nieuwe TAG Heuer Connected Calibre E4 45MM x Oracle Red Bull Racing Edition grotendeels identiek te zijn aan de standaard 45mm titanium modellen uit de huidige Connected Calibre E4 serie. De kast is gemaakt van graad 2 titanium met een zwarte DLC afwerking, terwijl de bezel is gemaakt van zwart keramiek. DLC-gefineerd roestvrij staal is gebruikt voor de kroon en drukknoppen aan de rechterkant van de kast. Een saffierglas beschermt het touchscreen en de titanium achterkant van de kast is voorzien van een PPG-sensor, samen met de oplaadpoorten voor het horloge. Bovendien heeft de nieuwe Oracle Red Bull Racing Edition, net als de standaard TAG Heuer Connected Calibre E4 modellen, een waterdichtheid van 50 meter om het horloge te beschermen als fitnesstracker of sporthorloge.

De horlogeband van deze ‘Red Bull’ is gemaakt van twee materialen met een rubberen interne structuur bedekt met leer. Het buitenste gedeelte van de band is donkerblauw met een rode streep in het midden als een knipoog naar de teamkleuren van Red Bull. De band is afgewerkt met een graad-2 titanium vouwsluiting die werkt met een dubbele drukknop ontgrendeling, en de sluiting heeft een zwarte DLC afwerking met een grijs gelakt TAG Heuer schild logo. Voor degenen die niet elke dag de kleuren van Red Bull om hun pols willen dragen, heeft TAG Heuer een extra zwart rubberen bandje meegeleverd dat eenvoudig verwisseld kan worden met behulp van het quick-release systeem aan de onderkant van de bandjes, vlakbij de lugs.

Met een assortiment sensoren zoals een hartslagmeter, kompas, versnellingsmeter, gyroscoop, microfoon en barometer, maakt de deze speciale editie van de TAG Heuer Connected gebruik van Wear OS van Google als besturingssysteem. Het bevat de gebruikelijke reeks apps van het merk die alles omvatten van stopwatches en alarmen tot wellness en activity tracking modi, plus speciale software voor sporten zoals hardlopen en golf. De levensduur van de batterij van TAG Heuer’s Connected modellen bedraagt één dag, wat een stuk korter is dan wat je krijgt van bijvoorbeeld de Apple Watch Ultra. Maar de echte reden waarom iemand deze Oracle Red Bull Racing-versie van de TAG Heuer Connected zou kopen, is dat ze de F1-specifieke wijzerplaten en applicaties willen.

Op het moment van lancering is de TAG Heuer Connected Calibre E4 45MM x Oracle Red Bull Racing Edition uitgerust met vier F1-thema wijzerplaten, hoewel het erop lijkt dat slechts een van hen enige vorm van extra F1-gerelateerde functionaliteit biedt. De wijzerplaat met de naam “Session” heeft kleine vlaggetjes langs de buitenkant van het display om de landen weer te geven waar de Formule 1-races van het seizoen plaatsvinden, en het display evolueert het hele jaar door om het land te markeren waar de teams dat weekend uitkomen. Vanaf dat moment worden de extra F1-thema wijzerplaten steeds minder interessant, en terwijl één van de wijzerplaten een digitale weergave is van het TAG Heuer Formula 1 x Red Bull Racing Special Edition horloge uit 2022, heeft de “Asphalt” wijzerplaat een getextureerde achtergrond geïnspireerd op racebaanoppervlakken en lijkt de “RB20” wijzerplaat gewoon een afbeelding te tonen van de auto van Red Bull voor het seizoen 2024.

Hoewel de “Session” wijzerplaat het verloop van de racekalender gedurende het seizoen bijhoudt, komt de meer uitgebreide F1-gerelateerde functionaliteit van de TAG Heuer Connected Calibre E4 45MM x Oracle Red Bull Racing Edition van de Oracle Red Bull Racing applicatie. Voor elk raceweekend toont de app een countdown naar de race, en tijdens het weekend toont de app beelden van het Red Bull-team, van de vrije training op vrijdag tot de race op zondag. Na de race wordt de app bijgewerkt met de resultaten van de coureurs van Red Bull en de huidige positie van het team in het klassement. Eigenaars hebben ook de optie om updates te ontvangen, zodat ze continu op de hoogte blijven van het laatste nieuws over het Oracle Red Bull Racing-team.

De kostprijs? 1.900 euro en HIER te bestellen.

Foto’s: Tag Heuer

You May Also Like

Maak kans op een gratis boeket of een ander cadeautje

Een geweldige zomer? Daar hoort een barbecue, een goed flesje wijn en aangenaam gezelschap ...

MG viert 100 jaar met pijlsnelle MG Cyberster

Een naar China geëmigreerde Brit  Als er één auto was waar we als zestienjarige ...

Tesla komt volgend jaar met pick-up die minder dan $50.000 moet kosten

Net geen 45.000 Euro… Hoewel…zeiden ze van Model 3 ook niet dat hij $35.000 ...