Tag Heuer lanceert nu toch zijn Monaco Split Seconds Chronograph

Voel je even Steve McQueen

Daar waar de Monaco Split Seconds Chronograph eigenlijk al verwacht hadden tijdens Watches and Wonders 2023, daar hij hier aangekondigd werd, is hij er nu, een jaartje later, effectief en ineens het moment om de vijfenvijftigste verjaardag van de ‘Monaco’ te vieren.

Wat ons het eerste opvalt van deze horloge uit misschien wel de meest iconische reeks van het Zwitserse merk zijn enkele stilistische en materiële veranderingen aan dit horloge. Zo ligt de focus op een opengewerkte esthetiek die de aandacht vestigt op de mechanica van dit horloge, en dat komt omdat dit de eerste mechanische splitseconds chronograaf is die het merk ooit heeft gemaakt. Hiervoor moest Tag Heuer een geheel nieuw uurwerk ontwikkelen in samenwerking met Vaucher Manufacture Fleurier met als ultieme doel aandacht te vestigen op het nieuwe TH81-00 kaliber. Dat betekent een caseback die volledig van saffier is gemaakt en die de indruk wekt dat de trillende massa vrij zweeft. Die massa is uitgevoerd in de TAG Heuer schildvorm en is met de hand geschilderd in een rood of blauw kleurverloop, afhankelijk van de kleur van het horloge.

En nu we het over kleur hebben, daar heb je de keuze tussen rood of het blauw. De rode voelt aan als de meer eigentijdse van de twee, met een tweekleurencombinatie van rood en zwart met een band van rood textiel die de rode details op de wijzerplaat oppakt. Het horloge heeft twee subregisters: de linker heeft het woord Rattrapante uitgeschreven ter ere van het split-seconds uurwerk.

De kast hier is gemaakt uit titanium (graad 5), wat resulteert in een onmogelijk licht pakket dat zijn beloften waarmaakt. De wijzerplaat is gemaakt van saffier en de wijzerplaatbogen zijn geborsteld en voorzien van een DLC-coating. Er is een meer retro-geïnspireerde blauwe variant op dit ontwerp dat teruggrijpt naar de tijd van Steve McQueen zonder zijn moderne look en feel te verliezen. De belangrijkste dingen om op te merken bij dit horloge zijn de blauwe kleurverlopen op de wijzerplaat.

De prijs? 135.000 euro en dat brengt dit horloge in een competitie met een ander horloge dat wel eens door (F1-)racers wordt gedragen, Richard Mille (die niet toevallig ook samenwerken met Vaucher Manufacture Fleurier). De nieuwe TAG Heuer Monaco Split-Seconds wordt aanstaande juni uitgebracht, is niet gelimiteerd maar ze worden wel genummerd. Oh ja, met die prijs in gedachten is het uiteraard niet mogelijk deze even online te bestellen.

Dus wie een stukje horlogegeschiedenis rond de pols wilt, net als Steve McQueen, zal dus een afspraak moeten maken in een Tag Heuer-shop.

 

 

 

You May Also Like

F1-held Fernando Alonso heeft een eigen Bang & Olufsen draagbare luidspreker

En jij kan hem kopen 5 podiums, dat is wat ouderdomsdeken en lepe Spaanse ...

Met deze Mercedes-Benz AMG bureaustoel ben jij het mannetje van The Office

Neen, niet Michael Scott Ben je zelf een AMG-eigenaar en cruise je dagelijks in ...

Chopard lanceert kleurrijke Alpine Eagle Summit horloges

Stijlvol en iconisch De iconische en stijlvolle Alpine Eagle collectie van het Zwitserse horloge- ...