Max Verstappen maalt eerste rondjes in 2022… op ijs

Kreeg hij de banden van zijn F1-bolide wel op temperatuur? 

F1-wagens en koude banden? Je hoeft geen kenner te zijn dat dit allesbehalve een match is. Tenzij je een kersvers wereldkampioen bent en je in alle weersomstandigheden met je bedrijfswagen je plan trekt. Althans dat dacht Max Verstappen en hij bolde zijn eerste meters in een Formule 1 in 2022 op een circuit van ijs.

We hadden al gezien dat ‘super super’ Max met zijn ravissante lief, Kelly Piquet, in een helikopter over de winterse Alpen in Oostenrijk vloog. Nu is duidelijk waarom…

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1)

Zo werd de halve Belg verwacht in Zell am Zee, waar traditioneel jaarlijks de GP Ice Race wordt gehouden. Een niet te missen event waarbij bekende en minder bekende coureurs met bitse auto’s tegen elkaar racen op een ijscircuit. Een beetje het Goodwood van de Alpen zeg maar. Alleen gooide corona, wat anders, roet in het eten en werd het event afgelast.

Hoewel afgelast? Er was geen publiek toegelaten. Dat wilde niet zeggen dat er niks te beleven was. Zo kwamen Ken Block en Mattias Ekström hun Dakar Audi RS Q e-tron tonen en werd een Quattro A2 Group B, die in 1983 bestuurd werd door de Zweedse rallylegende Stig Blomqvist, nog eens van onder het stof gehaald. En dus ook Max. Hij mocht het met zijn F1 opnemen tegen de Oostenrijkse Ice Speedway-kampioen Franky Zorn.

Hoe dit is verlopen? “Ik ben niet zo goed in schaatsen als sommige van mijn landgenoten maar ik heb mijn best gedaan”, aldus een goedlachse Verstappen die zich wel degelijk goed heeft geamuseerd.

”Het was erg glad dus we moesten erg voorzichtig zijn! Daarnaast is alles heel koud, waaronder  banden en remmen. Racewagens als deze zijn niet ontworpen om mee over het ijs te rijden, wat het allemaal nog lastiger maakte. Maar ik vond het erg leuk om te doen!”, sloot hij een geweldige dag af.

Credits: Red Bull Content Pool

You May Also Like

Hier is de Maserati MC20

Eindelijk een opvolger voor de MC12!  Hoewel de eerste foto’s afgelopen week al werden ...

Mercedes lanceert nieuwe AMG-SL met onderhuids dikke V8 biturbo

Spierballen rollen   Luxueus cruisen in een echte supersportwagen. Dat was het doel bij ...

Legt nieuwe Mercedes-AMG GT Coupé het vuur aan de schenen van de 911?

Sowieso een goede poging  Toegegeven, we zijn grote fans van de Porsche 911 die ...