815 raspaardjes om te temmen: McLaren Elva

En je legt er 1,7 miljoen euro’s voor op tafel…

Voilà, de prijs van één van de 399 stuks die van de band rollen heb je al…maar wat heb je niet? Een dak, een raam, een voorruit en een audiosysteem. En wat heb je dan weer wel, de ‘lightest road car ever’ aldus de ingenieurs van McLaren die er nog een paar andere stevige cijfers tegenaan gooien. Zo vliegt deze McLaren met zijn 4,0 liter V8 in minder dan drie seconden naar honderd. Goed om zelfs de McLaren Senne een beetje in verlegenheid te brengen.

Dat laatste is voor klanten die toch wel van een streepje muziek in de auto halen niet echt een probleem. “klanten kunnen een op maat gemaakt systeem zonder extra kosten specificeren”, aldus McLaren. En er is nog meer want andere niet-kostenopties zijn 5-Spoke Super-lichtgewicht gesmede lichtmetalen wielen in plaats van de 10-Spoke Ultra-lichtgewicht wielen die er standaard bij zijn, Pirelli P Zero Corsa banden in plaats van Pirelli P Zero-banden en een voertuigliftsysteem, ideaal om je voorbumper niet te verknallen wanneer je een parkeergarage naar boven moet rijden of één van Belgiës toffe verkeersdrempels over moet. Niet standaard maar wel een must, het is niet dat we je gewaarschuwd hebben.

Credits: McLaren

 

You May Also Like

Skoda Enyaq breidt gamma uit met heerlijke coupé

En ja, met een extrasportieve RS topversie  Zoals eerder aangekondigd heeft Skoda het gamma van ...

Pagani Huayra BC viert tiende verjaardag met nieuw storm-pakket

De Pagani Huayra BC met het Pacchetto Tempesta Pagani en verjaardagen, ze kennen er ...