815 raspaardjes om te temmen: McLaren Elva

En je legt er 1,7 miljoen euro’s voor op tafel…

Voilà, de prijs van één van de 399 stuks die van de band rollen heb je al…maar wat heb je niet? Een dak, een raam, een voorruit en een audiosysteem. En wat heb je dan weer wel, de ‘lightest road car ever’ aldus de ingenieurs van McLaren die er nog een paar andere stevige cijfers tegenaan gooien. Zo vliegt deze McLaren met zijn 4,0 liter V8 in minder dan drie seconden naar honderd. Goed om zelfs de McLaren Senne een beetje in verlegenheid te brengen.

Dat laatste is voor klanten die toch wel van een streepje muziek in de auto halen niet echt een probleem. “klanten kunnen een op maat gemaakt systeem zonder extra kosten specificeren”, aldus McLaren. En er is nog meer want andere niet-kostenopties zijn 5-Spoke Super-lichtgewicht gesmede lichtmetalen wielen in plaats van de 10-Spoke Ultra-lichtgewicht wielen die er standaard bij zijn, Pirelli P Zero Corsa banden in plaats van Pirelli P Zero-banden en een voertuigliftsysteem, ideaal om je voorbumper niet te verknallen wanneer je een parkeergarage naar boven moet rijden of één van Belgiës toffe verkeersdrempels over moet. Niet standaard maar wel een must, het is niet dat we je gewaarschuwd hebben.

Credits: McLaren

 

You May Also Like

Mercedes-AMG S 63 E Performance: Sportieve klasbak

Een Sinterklaascadeautje Hoe de Sint terug naar Spanje karde? Wél, niet met de boot… ...

Zeventig jaar geschiedenis en overwinningen : Happy Birthday Abarth !

Atijd fun met deze Italianen… Abarth en Whatmatters is altijd een match gebleken. Talloze ...

Kim test en geniet van Alfa Romeo Giulia GTA en GTAm

“Ik vind hem echt goed” Na de testsessie met de Giulia GTA en GTAm ...