Forza ‘Roma’…het allernieuwste (en goedkopere) model van Ferrari

Ti Amo

Of hij echt goedkoop is, weten we helaas niet maar volgens de Italianen wordt dit het Ferrari ‘instapmodel’ als het gaat over de sollen op tafel leggen. Het is in ieder geval de bedoeling om de Mercedes-AMG GT, Aston Martin Vantage,… van antwoord te bieden. Maar wat weten we over het vijfde model dat momenteel van de band zal rollen?

Wel, dat deze ‘Roma’ een vooraan geplaatste 3,9 liter V8 van 620 pk en 760 Nm over het asfalt jaagt, wat trouwens net iets krachtiger is als zijn rechtstreekse concurrenten, en dat de top ergens rond de 320 km/u zal liggen. Schakelen doe je met de achttraps dubbele koppelingsbak uit de SF90 Stradale. En doe je dat nagenoeg perfect, dan schiet je in 3,4 seconden naar 100km/u.

In de Ferrari-catalogus staat hij genoteerd als een +2. Dus de jonge hippe huisvader die zijn kinderen naar het hockey moet brengen, kan beroep doen op deze stijlvolle Italiaan.

Forza Roma!

 

You May Also Like

Beestige Audi RS Q8 doet ons watertanden

De eerste beelden doen ons smachten naar meer… Nog geen paar uur nadat de ...

MenStyle Road Test: BMW i7 xDrive60

Rijden of gereden worden? Een vraag waarvan we na een week testen in de ...

AC Schnitzer maakt BMW M2 Competition nog gruwelijker

Release The Beast… We hebben al een paar keer het genoegen gehad een BMW ...