Trend: Studenten kiezen massaal voor refurbished iPhones

Een bewuste keuze…

Wij geven het toe…sinds de lancering van de iPhone 3 hebben we geen enkele Kerst dezelfde iPhone in onze handen gehad. 3, 4, 4S, 5, 5S, 6, 6S, 7,… allen passeerden ze de revue. Waarom? Omdat we snobistisch ingesteld zijn? Omdat we altijd het beste van het beste willen hebben? Of gewoon omdat we geen goesting hadden om opnieuw dat gebroken glas te vervangen? Laat duidelijk zijn dat elke keer Dennis, van de smartphone repairshop om de hoek, met zijn BMW i8 voorbij rijdt, we wel snappen waarom zijn business goed draait.

En als het over iPhones gaat, is het duidelijk dat ook de business van Steve Jobs’ geesteskindje moet draaien en dat ze spelen op het hebben van het allernieuwste, het allersnelste,…toestel. Tot nu! Want onderzoek wijst uit dat studenten tegenwoordig steeds meer kiezen voor refurbished iPhones. In tijden dat jongeren en studenten massaal opkomen voor het klimaat ook geen toeval. Voor sommige een bewuste keuze tegen het fenomeen “vervroegde veroudering” en uiteraard ook om afval te vermijden. Als een toestel een tweede leven krijgt, betekent dit een financiële besparing én een toestel minder in het recyclagepark.

Een tweede leven betekent in het geval van een refurbished toestel geen tweedehands toestel. Waar een tweedehandstoestel (soms al geruime tijd) gebruikt is en wordt doorverkocht door de eigenaar “in de staat waarin het zich bevindt” ligt dit bij een refurbished toestel anders. Zo’n toestel wordt nagekeken en zo nodig hersteld vooraleer het wordt doorverkocht. Normaal gezien moet het dus goed werken en ook recht geven op een wettelijke garantie. En dit tegen een prijs die toch wel zo’n 25% lager kan liggen dan een nieuw toestel.

Indien je dus een persoon bent die niet persé het nieuwste van het nieuwste device moet hebben, dan is een refurbished misschien wel iets voor jou. Als je daarbij bedenkt dat de meeste producten al één jaar na de officiële release als refurbished exemplaar beschikbaar zijn en je even goed weet als jij en ik dat de ‘innovaties’ helemaal niet zo innovatief zijn zoals ze beweren is dit het overwegen waard.

Neem ter illustratie eens het verschil tussen de iPhone XS en de iPhone 11. Het is eigenlijk best wel een teleurstellend verschil. Ok, de processor is wat sneller en je kan kiezen uit een ander kleurtje maar daarmee is ook alles gezegd. Voor de rest zijn de toestellen nagenoeg gelijk, maar je betaalt wél drastisch meer geld.

Over geld gesproken, als je als student kan besparen op een iPhone en meer kan investeren in op café en cantussen gaan met maten en tegelijk hier het klimaat een beetje helpen, kunnen we de resultaten van het onderzoek wel enigszins snappen.

Credits: Pixabay

 

You May Also Like

Met deze tips bouw jij de badkamer van jouw dromen

Of laat je ze bouwen natuurlijk… Wij zijn in dat laatste geval aangezien onze ...

Dé likeur ‘vant stad’ Elixir d’Anvers pakt deze winter uit

En als we spreken over ‘vant stad’ dan is dat bij uitbreiding de hele ...

BergHOFF Gem-collectie, onmisbaar voor de stijlvolle kokende man

Liefde gaat door de maag Ook wij hebben het moeilijk nu de horeca sinds ...