Storm Trooper: May the Beer be with You!

Voor u getest! 

Toen George Lucas, een eeuwigheid geleden, de allereerste Star Wars film draaide had hij waarschijnlijk zelf nooit kunnen denken dat hij een intergalactisch succes zou bereiken. X-aantal vervolgen, epilogen, prologen en spin-offs verder gaat het Star Wars imperium verder dan alleen maar de films. Speelgoed, kledij, events tot zelfs sex-toys: je kan het zo zot niet bedenken of er staat ergens een wookie of een skywalker op. Het duurde dan ook uitzonderlijk lang alvorens iemand met bier op de proppen kwam.

Wie aan een koppel gerst-minnende Belgen bier geeft, moet erg zeker zijn van zijn stuk. We beschikken al jaren over het beste vloeibare goud ter wereld en als we ooit eens 2de zijn op een wedstrijd, dan is dat puur uit medelijden voor de rest.

Toen ik de doos opende was het Sinterklaas, Kerstmis en mijn verjaardag samen. Bier en Star Wars, naast mijn vrouw en kinderen zowat mijn allerliefste dingen ter wereld. Het eerste aanblik is dan ook allesbehalve teleurstellend. De bierflesjes zijn ronduit schitterend vormgegeven met labels die volgens de puurste propaganda normen werden gemaakt. De Lightspeed Pilsner en de Galactic Pale Ale moeten je alcoholgehalte meteen naar Death Star gehalte brengen. Alhoewel, met een gemiddeld alcoholpercentage dat niet hoger dan 5% raakt zijn het vooral de Engelsen die hun rijbewijs zullen force-choken. De Belgische zytholoog start pas met vreugdesprongen wanneer het alcoholgehalte een dubbel-digit aantikt.

Over de smaak kan urenlang gedebatteerd worden, of absoluut niet. Beide Storm Trooper variaties smaken verrassend gelijk en zijn erg herkenbaar. In een rijtje van Stella, Jupiler, Maes of een bockor verdienen ze echt wel hun plaats. Om ze te gaan labelen als ‘special craft beer’ is het voor mij een brug te ver. Wat wel slikken is, is de prijs. Voor een goed pintje op café betalen we de dag van vandaag iets rond de 2€, voor een flesje 500ml Storm Trooper moet je al briefjes uit de buidel halen.

Is het de investering en het wachten (want tot op heden is het bier enkel bij de Engelse brouwer te verkrijgen en wordt het met de post opgestuurd) dan waard? Een dubbeltje op zijn kant. Voor de rasechte bierliefhebber is dit zonder twijfel een totale miskoop en een belediging voor de gevestigde waarden. Voor de liefhebbers van The Empire is het dan weer een schitterend cadeau om te geven en nog schitterender om te krijgen.

Join the dark side op https://www.originalstormtrooperbeer.com

You May Also Like

MenStyle Weekend Tip: Kamping Kitsch Club (en het Ja-woord van onze Mister C.)

De laatste 500 tickets zijn nu beschikbaar Tijd om de gouden kettingen en zweetbandjes ...

Mister C. op bezoek bij rasecht Waals heet pateeke

“Guess who’s back bitches?” Neen, godzijdank niet een of andere uitgerangeerde politicus met grootheidswaanzin ...

haartiest

MenStyle on the road : De Haartiest, baard & bier

Baarden… Hoeveel inkt, zowel fysieke als digitale, is er al niet gevloeid over het ...