MenStyle Test: Reductin Anti-Aging

Omdat ook wij niet eeuwig twintig, dertig, euh… veertig blijven…

We kunnen het niet ontkennen… we worden ouder. Niet alleen vertaalt zich dat in een verminderde conditie, wat extra kilo’s (het goede leven?), een terugdringende en steeds grijzer wordende haarlijn en jawel hier en daar een rimpeltje dat letterlijk de kop opsteekt. Ouder worden is mooi? Laten we het houden op mooi ouder worden en daar zijn natuurlijk een aantal hulpmiddelen voor. Neen, wij trekken (nog) niet naar Turkije om een nieuwe kruin maar we zijn wel aan het smeren gegaan.

Een gezichtscrème, is dat niet iets alleen voor vrouwen? Anno 2023 absoluut niet. Steeds meer mannen zijn bewuster bezig met hun lichaam en dus ook het gezicht. Onze huid wordt dagelijks blootgesteld aan verschillende factoren (uitlaatgassen, zonlicht, wind, regen, kou en warmte) die schadelijk kunnen zijn. Dat teveel zonlicht schadelijk is, dat hoeven we je niet te vertellen maar al deze andere dingen? Een gezichtscrème voor mannen gaat veroudering tegen, hydrateert en verdoezelt hier en daar een oneffenheid.

Afgelopen maand testten we ‘Reductin Anti-Aging’, rechtstreeks uit de Reductin-laboratoria maar ook terug te vinden bij apotheken, drogisterijen en online apotheken. Het is een product dat fotoveroudering tegengaat en hiervoor beroep doet op een emulsie die boswelliazuur bevat. Dit is een actief ingrediënt dat bekendstaat om zijn antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen.
De hars van de Boswellia serrata, een plant oorspronkelijk afkomstig uit India en Afrika, wordt in de Ayurvedische geneeskunde al duizenden jaren gebruikt om zijn antiverouderende eigenschappen en bevat boswelliazuur, een krachtige antioxidant en ontstekingsremmer.

Een recente wetenschappelijke en tweevoudige blinde studie heeft het positieve effect op de fotoveroudering van de huid aangetoond door eenvoudigweg een crème met 0,5% boswelliazuur aan te brengen. Na een maand dagelijks gebruik op één helft van het gezicht zagen de testpersonen een aanzienlijke verbetering van de textuur en de fijne lijntjes op het behandelde deel van de huid. Niet-invasieve instrumentele onderzoeken toonden ook een verbeterde elasticiteit, een verminderd talggehalte en remodellering van het huidweefsel. Tja, we hoeven we je niet te vertellen dat na het lezen van deze test, we er ook benieuwd naar waren.

De test

Reductin Anti-Aging bevat 3,5% boswelliazuur en belooft door in te werken op collagenase, een enzym dat collageen vernietigt en de stevigheid en elasticiteit van de huid versterkt. Ze beloven ook een krachtige antioxiderende werking.

Het kent een erg lichte, waterachtige en niet-vette structuur die snel door de huid wordt opgenomen. Bedoeling is dit voor langere periode zowel ’s morgens als ’s avonds aan te brengen voor de dagelijkse verzorging wordt aangebracht. Wij trokken onze beste frontrimpels op en testten dit een volledige maand al moeten we er wel eerlijkheidshalve bij toegeven dat we hier en daar een dagdeel waren vergeten.

Het resultaat? Niet dat we al vol rimpels stonden en dat we nu een gladde huid hebben waarvan botox-goeroes als Jani Kazaltzis stikjaloers op worden maar we kunnen wel meegeven dat de huid gladder en vooral minder droog aanvoelde en dat dit resulteerde in een ‘frisse smoel’, zelfs op ochtenden waarin we de dag ervoor stevig op de lappen waren geweest.

De eerlijkheid dient ons wel mee te geven dat we dit product getest hebben in de winter en zijn werking vooral ook in de zomer of bij veel blootstelling aan zonlicht het meest efficiënt is. Zo kan je dit ook gebruiken als aftersun al zijn er wat dat betreft goedkopere alternatieven dan deze 30ml Reductin Anti-Aging voor 16 euro.

Conclusie:

Reductin Anti-Aging is een product dat, naar wat we aanvoelen, zijn effect niet mist. De huid voelt gezonder en gladder aan en dat vertaalt zich ook in een merkbaar fris gezicht. Minder rimpels hebben we niet maar de eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat we daar, ondanks onze gezegende leeftijd van 41 ook nog niet teveel last van hebben. De prijs is zeker correct al zouden we het product, waarvoor het eventueel ook dient, niet gebruiken als aftersun, daar zijn wat ons betreft ook goede en goedkopere alternatieven voor. Wij zijn zeker van zin dit product voor langere tijd in onze toilettas te hebben zitten. Misschien moeten we er na de zomer nog eens op terugkomen… mocht je ons nog herkennen natuurlijk, met hopelijk een smoeltje van een prille dertiger.

 

 

You May Also Like

Liefde tijdens Coronacrisis niet altijd rozengeur en maneschijn? Probeer dit!

Een verontrustende vaststelling… Als we Fednot, de federatie van notariskantoren, mogen geloven neemt het ...

Beste uit twee werelden: Porsche 911 (992) Targa

Dé mooiste… Hoewel het een Duitser is, kan je er jouw Zwitserse polsjuweel op ...