De nieuwe AC Cobra GT Roadster is onderweg

En komt aan net voor de zomer… ideaal! 

Oh wat kijken we uit naar de paasvakantie. Niet zozeer omdat we dan een week verlof hebben, wel omdat in die periode de nieuwe AC Cobra wordt verwacht, een in beperkte oplage gebouwde GT Roadster.

Deze tweezitscabriolet heeft een chassis waar je als pertrolhead en notoir ‘bochtenverslinder’ wild van wordt. Het is een racewagen voor de openbare weg. Wat zouden we deze roadster maar al te graag doorheen de bochtige bergpaswegen aan de Côte d’Azur aan een test onderwerpen.

Onderhuids de 1.500 kilo lichte cabrio vinden we een drukgevoede 5,0 liter grote V8 van Ford. Goed voor 663 pk en 780 Nm. Dit doet het speeltje in 3,4 seconden naar 100 snellen en dat stopt pas bij 278 km/u. Laat duidelijk zijn dat een petje noodzakelijk is of je haarlijn is weg voor je het weet. Schakelen doe je met een manuele zesbak of een tientrapsautomaat.

Binnenin zien we een klassiek, eenvoudig en met de hand afgewerkt interieur en vinden we tal van analoge instrumenten terug wat ons wel terugneemt naar de jaren ’60, de jaren van de originele AC Cobra.

Klanten zullen pas in 2024 hun in Europa geassembleerd exemplaar kunnen oppikken nadat ze eerde al zo’n 335.000 euro hebben neergeteld. Toch zal je snel moeten zijn om er eentje op de kop te tikken want de productieslots zijn erg beperkt.

You May Also Like

Officieel: Dit is de Audi e-tron S (Sportback)

Het doek eraf!  Hoewel we al wat gecamoufleerde foto’s zagen verschijnen sinds begin dit ...

Te Koop: GMC busje The A-Team

Tatadaataaa, Tatadaaaaaaaaaa… Ooit Face, Murdock, B.A. Baracus of Hannibal willen zijn? Dan hebben we ...

MenStyle Road Test: Fiat 500e 3+1

Door het internationale mannenblad GQ verkozen tot “City Car 2022.”  Als ambassadeur Leonardo DiCaprio ...