Wanneer Superfast niet ‘Fast’ genoeg is: Ferrari Limited Edition V12

De snelle variant op de Ferrari 812 Superfast

De Limited Edition V12, dat is voorlopig de naam die de Italiaanse constructeur uit Maranello geeft aan de nog snellere variant van de, toch ook al, biksemsnelle Ferrari 812 Superfast. Voorlopig? Ja! Tot 5 mei, dan krijgen we meer te weten.

Dat wilt niet zeggen dat alle info over deze L.E. V12 nog even een groot geheim is. Zo weten we al dat de Limited Edition V12 beschikt over de gekende atmosferische 6,5 liter-V12, weliswaar opgedreven tot 830 pk en dat deze bolide, met dank aan het gebruik van lichtere materialen en het verwijderen van een aantal comfortitems een afslankkuur heeft ondergaan die hem ‘lichtbandiger’ en dus ook sneller maakt.

Ook aerodynamisch, lees meer downforce, is er nog wat gesleuteld aan de wagen met onder andere nieuwe luchtinlaten vooraan, een hertekende achterdiffusor, nieuwe spoilers en vortex-generatoren. Maar niet alleen wordt hij sneller op lange rechte stukken, ook aan het bochtenwerk is gewerkt. Zo krijgt deze heerlijke Italiaanse stallion een betere ophanging, inclusief meesturende achteras en de zevende generatie van de Side Slip Control-software wat al dit geweld beter in het gareel moet houden.

Of er nu ook een leek aan het stuur van deze bolide een snel rondje Spa zou kunnen afhaspelen? Dat is natuurlijk een ander paar mouwen.

 

 

 

You May Also Like

Deze LEGO Ford GT bezorgt je uren speelplezier

Speelgoed voor mannen Altijd al een Ford GT gewillen? Dan is het nu het ...

Officieel: Dit is de Audi e-tron S (Sportback)

Het doek eraf!  Hoewel we al wat gecamoufleerde foto’s zagen verschijnen sinds begin dit ...

Man geeft roze Bugatti cadeau voor Valentijn

Die had iets goed te maken… Je hebt zo van die mannen die alles ...