Beats ’n Bots komt met grootste bierpongevenement van de Benelux!

Op 7 september organiseert ‘Beats ‘n Bots’ terug het officiële BK bierpong. Het festival staat gekend als het grootste bierpongevenement van de Benelux. Inschrijven voor het Belgisch kampioenschap bierpong in Lichtervelde kan vanaf zondag.

Van controverse naar nationaal succes

Het oorspronkelijke BK Beerpong werd na zes edities verboden in Antwerpen vanwege het schenken en promoten van alcohol aan minderjarigen. De toenmalige organisatie in Antwerpen zorgde voor controverse, maar de nieuwe, Beats n’ Bots, heeft bewezen het anders aan te pakken. In Lichtervelde mag het dus zomaar wel, waar de lokale schepen van jeugd, Steven Bogaert, elk jaar mee zelfs meedoet!“Bierspelletjes duwen jongeren makkelijk over hun grenzen heen en geven alcohol en dronkenschap een speels imago. Het BK gaat bierspelletjes promoten en ongepaste sérieux geven,”
 aldus Katleen Peleman, directeur van VAD.

“De enige voorwaarde om deel te nemen aan het tornooi is dat je ouder moet zijn dan achttien jaar. En komaan, bier drinken is niet verboden hé!”, reageert Arthur Schellens, een van de organisatoren.

Concentratie verdraagt geen promillage

“Alcoholconsumptie staat bij ons nét niet centraal. We promoten verantwoord drinken en benadrukken dat het niet draait om overmatig drinken. Want opperste concentratie verdraagt geen promillage! We zien het Belgisch kampioenschap beerpong dan ook als een echte sport, waarbij de nadruk ligt op het spelplezier en de sociale aspecten ervan”, zegt Ian Haeghebaert, een van de organisatoren.

Bierpong leeft!

Er doken sinds vorig jaar zelfs een Antwerps (Lier), Vlaams (Leuven) en een West-Vlaams (Menen) kampioenschap op. Beide geïnspireerd op Beats n’ Bots. Het BK Beerpong was vorig jaar meer dan een maand vooraf volledig uitverkocht en trok een indrukwekkende tweeduizend bezoekers. Beats ‘n Bots is een uniek festival dat een competitief en recreatief sportevenement combineert met een bruisende festivalervaring. Onze competitie is gemengd, ongeacht leeftijd en geslacht, met deelnemers van 18 tot 68 jaar. Het kampioenschap is ingebed in een openluchtfestival voor jong en oud, met attracties, live artiesten, special acts, dj’s en foodtrucks. Voor wie van ver komt of graag een drankje te veel drinkt, is er zelfs een camping voorzien.

Het enige échte BK

Wij organiseren exclusief het BK en hebben de nodige legale rechten verworven rondom ‘het Belgisch Kampioenschap Beerpong’. Zo kan geen enkele andere organisatie het kampioenschap zonder onze toestemming opeisen”, Jonas Cortvriendt, een van de organisatoren.

Inschrijven vanaf zondag

Wie vorig jaar niet kon deelnemen, krijgt zondag 9 juni een herkansing.
Om 12 uur starten de inschrijvingen via www.beatsnbots.be.

Foto’s: Beats n’ Bots 2023 © Couleur

  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

MenStyle On Tour: Launch Range Rover Sport

In het prachtig domein van het Gravenkasteel in Grimbergen  We waren verheugd de officiële ...

Snowbombing 2017 was A Bomb!!!

Oktober vorig jaar viel er in onze mailbox een bericht van een zekere Clare ...

Kamping Kitsch strikt Zillion-baas Frank Verstraeten

Zillion-goeroe speelt op Kamping Kitsch Club exclusieve dj-set Het grootste pretpark voor volwassenen van de ...