Montblanc Collection: Vier Hoofdstukken van een Uniek Geurverhaal

Een primeur voor Montblanc

Een exclusieve collectie inspirerende parfums, als een eerbetoon aan het erfgoed van het luxe Huis? Dat is de Montblanc Collection, een collectie van vier tijdloze en bijzondere geuren. Deze vier parfums zijn samengesteld uit kostbare, verfijnde ingrediënten, en elk ervan onthult een ander aspect van het legendarische merk: van de geboorte van een icoon in de schrijfkunst tot de schoonheid van inkt op papier, van de luxe van de superieure lederwaren van Montblanc tot de ijskoude schoonheid van de Mont Blanc, de berg die het Huis inspireerde in zijn zoektocht naar vernieuwing en excellentie.

“Het verhaal van ons huis is al op vele manieren verteld, maar dit is de eerste keer dat het wordt weergegeven door middel van geuren,” vertelt Marco Tomasetta, Creative Director van Montblanc.

Design dat geworteld is in erfgoed

In 2024 viert het Huis de 100ste verjaardag van de iconische Meisterstück, al generaties lang een favoriet om het tijdloze design en de kwalitatief hoogstaande schrijfervaring die de pen levert.
Dit kenmerkende design van Montblanc wordt hier op een creatieve manier vertaald naar de geurcollectie. De gulle flacon van 125 ml heeft de vorm van een glazen inktpot van Montblanc met een dop van zwarte lak waarop het bekende embleem van Montblanc in het wit prijkt. Een metalen band langs de zijkant van de fles met de naam van de geur erin gegraveerd herinnert aan de clip van de Meisterstück. Niet toevallig doet de doos denken aan luxueus schrijfpapier met de nerf van Saffiano™ leer waarop de naam Montblanc met de hand geschreven lijkt. Op de achterkant wordt beschreven wat de inspiratie achter elke Eau de Parfum is.

Het verhaal van Montblanc ontvouwt zich in elk geurhoofdstuk, en aan de hand van iconische, verfijnde ingrediënten vertelt elke Eau de Parfum over de kenmerken die het Huis tot de pionier van schrijfcultuur en vakmanschap maakten.

 

Black Meisterstück  is een ode aan wierook, met warme noten van specerijen en kostbare houtsoorten.

Patchouli Ink benadrukt de donkere, mysterieuze kant van patchoeli, gehuld in een zachte sluier van muskus en houtsoorten.

Extreme Leather straalt het karakter van fijn leer uit, omhuld door de zachtheid van iris en noten van muskus.

Vetiver Glacier heeft een frisse kick, met een combinatie van bergamot en sandelhout, aangevuld met een verfrissende combinatie van zwarte bes en lavandin.

De fotografie: Terug naar de oorsprong van het Huis
Voor het fotograferen van de Montblanc Collectie werd samengewerkt met de nomadische Franse beeldende kunstenares Marie De La Ville Baugé, die het verleden van het Huis in de schrijfcultuur en de connectie met de berg als symbool van uitmuntendheid en creatieve inspiratie perfect wist weer te geven. De beelden zijn geïnspireerd door een installatie van de kunstenares voor de stand van Montblanc op de editie 2023 van Watches & Wonders in Genève, Zwitserland: een bewegend schrijfinstrument dat kunst produceert met een grote Montblanc penpunt – een stuk dat opgedragen is een de schrijfkunst en de spirit van de bergbeklimmers.

De prijs voor een flacon van 125ml? 145 euro en beschikbaar vanaf 27 mei bij de Galerie INNO, APRIL, ICI PARIS XL en in onafhankelijke parfumeriewinkels.

You May Also Like

Horlogemaker Roger Dubuis eert Lamborghini Revuelto met dit meesterwerk

De Excalibur Spider Revuelto Flyback Chronograph Het Zwitserse horlogehuis Roger Dubuis heeft de iconische ...

Xiaomi introduceert met zijn 12T-serie nieuwste flagship-smartphones

Next level detail en creativiteit voor een erg scherpe prijs Wie kent er Xiaomi? ...

'Reizen Mister C.': Lefgozer neemt ons mee naar Leffrinckoucke!

The beauty of war Een verhaal van bunkers en bunkervolk… Als je 1 reisgids ...