Met deze Lamborghini padelracket ben jij het mannetje van de padelbaan

Een padelracket voor snelle mannen

Padelrackets? Dan kom je al gauw uit bij Osaka, Bullpadel, Wilson, Head of het Franse Babolat. Wel die laatste dachten even over de Franse grens te gaan en eens te gaan piepen in Italië voor een unieke collab. En als je weet dat carbon één van de sterkste, lichtste materialen is waarmee je ook een padelracket kan bekleden, dan weet je dat je misschien wel uitkomt bij een sportieve autobouwer die niet vies is van wat carbon op hun modellen. Lamborghini misschien?

Limited Edition

De Italianen uit Sant’Agata Bolognese waren direct enthousiast en zo werd de BL001 geboren. Dit stukje Lamborghini vakmanschap is gelimiteerd tot 50 stuks en is verkrijgbaar in typische Lambo-kleuren als Giallo Auge en Verde Viper. En daar blijft het niet bij, zo zullen komende jaren ook de BL002 en BL003 worden ontwikkeld. De kern van het unieke project blijft steeds hetzelfde… de samensmelting van Babolat’s beheersing van rackettechnologie en het spel, en Automobili Lamborghini’s expertise in koolstofvezel productieprocessen en design.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Babolat Padel (@babolat_padel)

Geïnspireerd door het ontwerp van super sportwagenchassis, levert deze samenwerking een racket met een extreem stijf perifeer monocoque frame dat de vervorming van de slagzone optimaliseert. De monocoque structuur, die doorloopt in de handgreep, zorgt ervoor dat de hand in direct contact staat met het chassis. Dit zorgt voor perfecte controle over het racket in absoluut comfort, terwijl het uitzonderlijke kracht en balsnelheid levert.

De materialen die in dit revolutionaire racket worden gebruikt, zijn afgeleid van technologieën die bijdragen aan de hoogste prestaties in Lamborghini supersportauto’s, van de zeer sterke composietvezels die worden gebruikt om het stijve chassis te maken. Het technische concept en ontwerp van de BL001 zijn het resultaat van een nauwe samenwerking tussen onderzoeks- en ontwikkelingsteams binnen zowel Babolat als Automobili Lamborghini over een periode van bijna zes maanden. De BL001 wordt geproduceerd door middel van een ultra-nauwkeurig, 100% handgemaakt proces, waarna tests worden uitgevoerd op de baan en in het laboratorium door Babolat experts, zoals het geval is voor elk nieuw racket.

Stephan Winkelmann, CEO van Lamborghini, kon bij de lancering in de Lamborghini Arena in Imola niet ontbreken en ook hij kon zijn enthousiasme niet verstoppen: ‘De samenwerking met Babolat stelt ons in staat om onze koolstofvezeltechnologie naar een opwindende nieuwe arena te kanaliseren’, besloot de man.

 

You May Also Like

MenStyle Roadtest: Mazda MX-5 RF 2.0

Of we onze zware dikke patserige Duitse een paar dagen wilden inruilen voor een ...

Richard Mille komt met RM 35-03 Automatic Rafael Nadal

Kan Rafa dit jaar nog eens schitteren?  Het jaar is niet zo goed begonnen ...

Vlaams Pareltje Charlotte Van Brabander naar GGPoker.be

De Vlaamse Poker-Queen Dat we niet verlegen zijn om Vlaamse Pareltjes aan jullie voor ...